Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ελασσόνας

Share

DSC05469Ευαγγέλου: Ο πολίτης να συμμετέχει στα κοινά

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του δήμου Ελασσόνας συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, συζητώντας θέματα που αφορούν τον επικείμενο προϋπολογισμό της νέας δημοτικής αρχής, το τεχνικό πρόγραμμα, καθώς και ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν, ειδικά το τελευταίο διάστημα, να ρίχνουν το ανάθεμα για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει στην κοινωνία, πάντα σε κάποιον άλλον. Στον απέναντι, στο κράτος, στην εξουσία, στον μετανάστη και πάει λέγοντας.

Αυτό που αποφεύγουν να αναγνωρίσουν όμως είναι ο βαθμός της δικιάς τους ευθύνης. Ο βαθμός της ευθύνης του καθενός μας.

Είναι εύκολο για τον πολίτη, να προσέλθει στην κάλπη, να εκλέξει τους τοπικούς του άρχοντες και εν συνεχεία να αποσυρθεί στην καθημερινότητά του αδιαφορώντας για όλα εκείνα που την επηρεάζουν άμεσα.

Αυτό ακριβώς, η παθητική στάση των φορέων και των πολιτών είναι που πρέπει να αλλάξει σήμερα.

Η πολιτεία, μέσω του Καλλικράτη, έχει θεσμοθετήσει τη λειτουργία του οργάνου αυτού, της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, με τη λογική του διαλόγου και της σύνθεσης των απόψεων, μέσω μιας συμβουλευτικής διαδικασίας, για θέματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών.

Στόχος και επιθυμία της νέας δημοτικής αρχής είναι να καταστήσουμε το συγκεκριμένο όργανο σε ουσιαστικό εργαλείο πολιτικής, το οποίο θα μας επιτρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα με τον συμπολίτη μας. Να ακούμε τη γνώμη του και την ιεράρχηση που αυτός κάνει στα προβλήματα της επικαιρότητας.

Όπως σας είπα και στην αρχή είναι βαθιά μου πεποίθηση πως ο πολίτης που δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του και δεν συμμετέχει στην διαμόρφωση των πολιτικών είναι εξ ορισμού συνυπεύθυνος για οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει γύρω του».

DSC05472

 

 

 

 

 

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

article thumbnail

Πρόσκληση σε νέους και νέους να εγγραφούν στο μητρώο νέων για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σήμερα με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  [ ... ]

article thumbnail

Τη νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας εξέλεξε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, η οποία αποτελείται από δραστήριες γυναίκε [ ... ]

article thumbnail

Τη σύμβαση του εμβληματικού έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Ελασσόνας» υπέγραψαν  [ ... ]