Απάντηση στην Κίνηση Πολιτών Τσαριτσάνης

Share

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κίνηση Πολιτών Τσαριτσάνης», την οποία υπογράφουν τέσσερα άτομα, και η οποία αφορά την λειτουργία Λυκειακών τάξεων στην Τσαριτσάνη, το Γραφείο τύπου του Δήμου Ελασσόνας διευκρινίζει τα εξής:

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014, τρεις μέρες αφότου ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου συγκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο Ελασσόνας με τη συμμετοχή όλων των διευθυντών των σχολικών μονάδων της επαρχίας με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. «Μόνο με συνεργασία και συνεννόηση μπορούμε να καταφέρουμε θετικά αποτελέσματα», ήταν η δήλωση του δημάρχου μετά το τέλος της συγκεκριμένης σύσκεψης.

Στις 22 Δεκεμβρίου 2014 ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου της εκπαίδευσης, διευθυντών και εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών και λυκείων ολόκληρης της επαρχίας Ελασσόνας, μελών της ΕΛΜΕ , του ΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, παρουσία των κκ. Αγορίτσα και Παπαδοπουλου, εκπροσώπων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η χαρτογράφηση των αυξημένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της επαρχίας Ελασσόνας. «Η επαρχία Ελασσόνας αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το κτιριακό, το χωροταξιακό και τις μετακινήσεις των μαθητών. Ζητούμε τη λειτουργία δεύτερου γυμνασίου για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση. Επίσης είναι ανάγκη να ξεκινήσουν οι Λυκειακές τάξεις στο σχολείο Τσαριτσάνης», δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2015 ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου πραγματοποίησε νέα σύσκεψη στο δημαρχείο της πόλης με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου της εκπαίδευσης, διευθυντών και εκπαιδευτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών και λυκείων ολόκληρης της επαρχίας Ελασσόνας, μελών της ΕΛΜΕ, του ΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, παρουσία των Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κκ Β. Σακελλαρίου και Θ. Μαργαριτόπουλου αντίστοιχα, καθώς και του Προϊσταμένου Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Χρήστου Αγορίτσα. «Το ζήτημα των Λυκειακών τάξεων στην Τσαριτσάνη ήταν ένα από τα βασικά θέματα της σύσκεψης», δήλωσε τότε ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Στις 18 Απριλίου 2015 ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου είχε συνάντηση με τον τότε υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη στο γραφείο του τελευταίου στην Αθήνα, όπου και έθεσε τα αιτήματα του Δήμου Ελασσόνας, μεταξύ αυτών και το ζήτημα των Λυκειακών τάξεων στην Τσαριτσάνη. Ο τότε υπουργός «πείστηκε για την ορθότητα του αιτήματος», κάτι που επεσήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Ολόκληρο το διάστημα και μετά την καταγραφή των προβλημάτων της επαρχίας ο δήμος Ελασσόνας και προσωπικά ο κ. Ευαγγέλου, κατόπιν σχετικής υποδείξεως και του κ. υπουργού, ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κα Ελένη Αναστασοπούλου η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχή ολοκλήρωση του θέματος των Λυκειακών τάξεων της Τσαριτσάνης, καθώς υπέβαλλε θετική εισήγηση για το αίτημα που υποβλήθηκε από τον δήμο Ελασσόνας. Φυσικά συνεχής ήταν η επικοινωνία και με τον πρώην υπουργό κ. Κουράκη, με τον οποίο ο δήμαρχος Ελασσόνας είχε και τηλεφωνικές επικοινωνίες και ο οποίος τελικά έβαλε την υπογραφή του στο δίκαιο αίτημα του δήμου Ελασσόνας. Τέλος θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε πως στο όλο ζήτημα ενεπλάκη και η τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Ηρώ Διώτη, η οποία κανόνισε το πρώτο ραντεβού του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας.

Όλα τα παραπάνω έχουν ανακοινωθεί στα τοπικά ΜΜΕ και είναι γνωστά σε όλους όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τις ανακοινώσεις ή να συμμετέχουν στις συσκέψεις. Προφανώς οι τέσσερις κύριοι της «Κίνησης Πολιτών Τσαριτσάνης» όλο το προηγούμενο διάστημα θα είχαν άλλες δουλειές και δεν θα πρόλαβαν να ενημερωθούν.

Όπως και να χει επαναλαμβάνουμε πως η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου έχει ως αρχή στη διοίκηση του τη συνεργασία και τη συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς φορείς που επιθυμούν καλοπροαίρετα να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, αποδεχόμενος ταυτόχρονα τόσο τις υποδείξεις τους, όσο και τη καλόπιστη κριτική τους, όπου αυτή χρειάζεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική, κομματική η προσωπική, κατανάλωση και δεν μπορούν να αφορούν το δήμο Ελασσόνας.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

article thumbnail

Πρόσκληση σε νέους και νέους να εγγραφούν στο μητρώο νέων για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σήμερα με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  [ ... ]

article thumbnail

Τη νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας εξέλεξε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, η οποία αποτελείται από δραστήριες γυναίκε [ ... ]

article thumbnail

Τη σύμβαση του εμβληματικού έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Ελασσόνας» υπέγραψαν  [ ... ]