Επίτιμος δημότης Ελασσόνας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Share

pavlop elassΔημότης Ελασσόνας είναι από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 6 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη της Ελασσόνας τιμώντας έτσι την 103η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος έφτασε στην Ελασσόνα το πρωί της Τρίτης και κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου και παρακολούθησε τη Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα παρουσία και του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο ηρώο της πόλης όπου και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων, ενώ είχε προηγηθεί η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης και αμέσως μετά προέβη στην ακόλουθη δήλωση, στέλνοντας μήνυμα εθνικής ενότητας: «Σ' αυτό τον Τόπο αντηχεί, ασίγαστο, ένα εμβληματικό σάλπισμα της Ιστορίας μας: Το σάλπισμα της απόφασης για την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού, στις 6 Οκτωβρίου 1912. Και, επέκεινα, της ανακατάληψης των στενών του Σαρανταπόρου. Η οποία αποτέλεσε το στρατηγικό προγεφύρωμα της απελευθέρωσης ολόκληρης της Μακεδονίας μας. Οφείλουμε να διδασκόμαστε στο διηνεκές από την ιστορική αυτή επέτειο. Και, συγκεκριμένα, να διδασκόμαστε ότι κάθε μεγάλο εθνικό στόχο μπορούμε να τον επιτύχουμε ενωμένοι. Αφού εκείνα που μας ενώνουν, ιδίως στις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και το Έθνος μας, είναι πολύ περισσότερα και σημαντικά από αυτά που μπορεί να μας χωρίζουν κατά την συγκυρία».

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου ανακήρυξε τον κ. Παυλόπουλο σε επίτιμο δημότη Ελασσόνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει τις προειδοποιήσεις σας για «επιδρομή», μέσω των μνημονίων, «σε βάρος των συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, ιδίως εκείνων που συνθέτουν τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους». Κανείς μας δεν μπορεί να ξεχάσει τη σώφρονα στάση που επιδείξατε τον μοιραίο Δεκέμβρη του 2008, όταν ένα παιδί έπεφτε νεκρό από σφαίρα αστυνομικού, γεγονός που θα μπορούσε να έχει απροσδιόριστες κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες, αν δεν τηρούσε κάποιος τη στάση που εσείς επιδείξατε. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει επίσης κύριε Πρόεδρε τη μάχη που δώσατε, σε ευρωπαϊκό κυρίως επίπεδο, την περίοδο μετά το δημοψήφισμα της κυβέρνησης, μέχρι και τις τελευταίες εκλογές, για να καταφέρει η χώρα να παραμείνει στο στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας. Για να παραμείνει η χώρα εκεί που ανήκει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγέλου.

Στην αντιφώνηση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε: «Όπως τόνισα και κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης, οι μεν κιβδηλοποιοί και παραχαράκτες της ιστορίας, οι οποίοι τολμούν ν' αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, γελοιοποιούνται με τους ασυνάρτητους ισχυρισμούς τους. Εκείνοι δε οι οποίοι, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινότητας, τους παρακολουθούν αδιάφοροι –και πολύ περισσότερο «συμπαθούντες»- εκτίθενται ανεπανορθώτως ως, άμεσοι ή έμμεσοι, συνεργοί στο ανοσιούργημα του βιασμού της ιστορίας. Το οποίο, σημειωτέον, δεν υπόκειται σε πολιτική ή άλλη παραγραφή».

Η επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Ελασσόνα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην Ι.Μ της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας και επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος Ελασσόνας προς τιμήν του.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Λάρισας Άννα Βαγενά, Νίκος Παπαδόπουλος, Μάξιμος Χαρακόπουλος Χρήστος Κέλλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, Νίκος Νικολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, οι δήμαρχοι Αποστόλης Καλογιάννης, Παναγιώτης Σαρχώσης, Κώστας Κολλάτος, Θανάσης Νασιακόπουλος, Άρης Καραχάλιος, Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, ο δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσιός, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου κα.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Μετά από ενημέρωση της ΔΕΔΔΗΕ Ελασσόνας σας ενημερώνουμε ότι για την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος στην πόλη της Ελασσόνας και σε π [ ... ]

article thumbnail

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας, ο Δήμος Ελασσόνας έχει πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίο [ ... ]

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

article thumbnail

12-19 Απριλίου - Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας