Απάντηση στις δηλώσεις Πασχόπουλου

Share

Αναφορικά στα όσα δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Πασχόπουλος για τα οικονομικά της ΔΕΥΑ Ελασσόνας να υπενθυμίσουμε:

Παραλάβαμε την 1/9/2014 ένα ταμείο της τάξης των 192.382,15 € και τιμολογημένες υποχρεώσεις προς τρίτους 242.398,38 διαπιστώνοντας στην πορεία όμως πως υπήρχαν ατιμολόγητες δαπάνες των ετών 2013 και 2014 της τάξης των 250.000,00 και πλέον χιλιάδων και οι οποίες δεν αναγράφονταν πουθενά.

Δεν υπήρχαν ούτε περιγραφές των εργασιών που έγιναν ούτε οι ποσότητες των υλικών που προμηθεύτηκαν. Μετά από μια εργώδη προσπάθεια και με τη βοήθεια των αναδόχων και των προμηθευτών καταφέραμε να έχουμε έστω την περιγραφή προκειμένου να προβούμε σε εκκαθάριση των δαπανών.

Επιπροσθέτως, τα ποσό που διεκδικείται από διάφορες αγωγές ανέρχεται στις 280.000,00 περίπου και σε όλες αναφέρεται πως οι εκτελούμενες εργασίες ανατέθηκαν με προφορική εντολή και τη συμφωνία τιμολόγησης με τη παρέλευση ενός και πλέον χρόνια.

Το ποσό που όφειλαν οι δημότες όταν αναλάβαμε ήταν 1.828.126,67 € σήμερα το ποσό αυτό έχει ανέλθει στα 2.648.313,57 € και σ' αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί που εκδόθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου και αφορούν το 2016 που σημαίνει πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές παρουσιάζονται αυξημένες κατά 300.000,00 € περίπου με βάση τα στοιχεία του 2015. Στον τομέα αυτό δεν τα καταφέραμε παρότι προσπαθήσαμε. Ενημερώσαμε τους οφειλέτες και τους παροτρύναμε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με ευνοϊκές γ' αυτούς ρυθμίσεις, που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Το 2015 αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, η μείωση του ειδικού τέλους (80%) κατά 70%, η οποία και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη. Αμέσως αποφασίστηκε η μείωση της τιμής χρέωσης του νερού, και πάλι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά πλειοψηφία.

Το Ιούνιο του 2017 μας κοινοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη η κατάργηση του 80%, ενώ μας ζητήθηκε και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Επικοινωνήσαμε άμεσα με το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και με το Νομικό τμήμα της Ένωσης ΔΕΥΑ Ελλάδος –η οποία σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού της συμβούλου τεκμηρίωνε τη δυνατότητα διατήρησης του Ειδικού Τέλους μέχρι το τέλος του 2021-, ζητώντας τις απαραίτητες εξηγήσεις, και πριν λίγες μέρες μας γνωστοποιήθηκε πως συντάσσονται με την κατάργηση του 80% αλλά ζητάνε την συνέχιση του ίδιου τέλους και της επιβολής του στον πρώην Δήμο Σαρανταπόρου και ενδεχομένως και σε όλους τους υπόλοιπους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους ή και Κοινότητες.

Ακριβώς επειδή δεν θέλουμε να έχουμε δύο ή και τριών ταχυτήτων Δήμο, και αλλού να εφαρμόζεται το 80% και αλλού όχι, και με την βούλησή μας να είναι ή να ισχύει για όλους το 80% ή όχι, προχωρήσαμε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα την κατάργηση του 80%, αναπροσαρμόζοντας την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΕΛ. Αναπροσαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική και καταργείται το 80%, χωρίς να επηρεάζεται η τελική τιμή των λογαριασμών, κάτι που πολύ εύκολα θα αποδειχθεί με τους επόμενους λογαριασμούς.

Από πού προκύπτει λοιπόν πως εμείς «διαχωρίζουμε τις ενότητες του Δήμου σε πλούσιες και σε φτωχές», όταν ισχύει ακριβώς το αντίθετο;

Ο πρώην Δήμαρχος, επιπροσθέτως, κάνει λόγο για «εσωτερικά προβλήματα», «αδυναμία διοίκησης», «αδυναμία επίλυσης καθημερινών προβλημάτων» και «απώλεια αναπτυξιακής προοπτικής».

Απαντούμε με τα καθημερινά, δεκάδες έργα, που πραγματοποιούνται σε δύσκολες, για την Αυτοδιοίκηση, μέρες, σε όλο το μήκος και πλάτος της επαρχίας.

Απαντούμε με την συντονισμένη μας προσπάθεια σε όλα τα υπουργεία, έχοντας στο πλευρό μας και την τοπική κυβερνητική οργάνωση, για τον Όλυμπο, την Γαλακτοκομική Σχολή, τα φράγματα, την ανασυγκρότηση των οδικών δικτύων, όλα έργα αναπτυξιακά, τα οποία θα έπρεπε να έχουν γίνει στην Ελασσόνα εδώ και χρόνια.

Απαντούμε με τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων του Δήμου και με την ολοκλήρωση μιας σειράς παρεμβάσεων, σε οργανωτικό επίπεδο, που θα βοηθήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου να ανασάνουν, βοηθώντας έτσι στην ολοκλήρωση μιας σειράς παρεμβάσεων, που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της επαρχίας μας.

Όσο ο κ. Πασχόπουλος θα ασχολείται με το χθες και με όσους το εκφράζουν, τόσο εμείς θα ασχολούμαστε με το αύριο. Άλλωστε αυτή την εντολή λάβαμε από τους συμπολίτες μας.

Δημοτικά Νέα

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 11:01
Απάντηση στις δηλώσεις Πασχόπουλου
article thumbnail

Αναφορικά στα όσα δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος κ. Πασχόπουλος για τα οικονομικά της ΔΕΥΑ Ελασσόνας να υπενθυμίσουμε: Παραλάβαμε την 1/9/2014 ένα ταμείο της τάξης των 192.382,15  [ ... ]

article thumbnail

Στο Σιντελφίνγκεν της Γερμανίας, παρουσία 480 συμμετεχόντων εκ των οποίων 185 Ελλήνων εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκ [ ... ]

Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 09:42
Διανομή Τροφίμων ΤΕΒΑ-ΚΕΑ
article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, που συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υ [ ... ]

Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017 09:05
Λύση στο πρόβλημα του νερού στο Δρυμό
article thumbnail

Ένα μέρος του παλαιού αγωγού που έδινε νερό από το Μικρό Ελευθεροχώρι στο υδραγωγείο του Δρυμού, και η σύνδεσή του με τον αγωγό, ώστε να επιτευχθεί η μεταφορά νερού  [ ... ]

article thumbnail

Το Κέντρο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Ελασσόνας γίνεται πλέον πραγματικότητα μετά την υπογραφή σύμβασης με την ένωση των εταιριών «ΟΙΚΟΜ ΕΠΕ - TETRAGON ΑΕ» για την  [ ... ]

Εκδηλώσεις - γεγονότα

article thumbnail

                Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018
Πρόσκληση "Μελίσσι 2018"
article thumbnail

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018
Πρόσκληση
article thumbnail

article thumbnail

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30, ξεκινάνε και επίσημα οι εορτασ [ ... ]

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017
Εορταστικό Πρόγραμμα "Χριστούγεννα 2017"
article thumbnail