Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας Ελασσόνας

Share

kkegkainia1Ευαγγέλου: Να ανοίξουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, την ομπρέλα προστασίας για τους αδύναμους

Το εγκαίνια του Κέντρου Κοινότητας Ελασσόνας πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ, από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλου, αντιδημάρχων, καθώς και πολιτών της Ελασσόνας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου, σημείωσε μεταξύ των άλλων:

Μια από τις πρώτες μας ενέργειες ήταν να ιδρύσουμε στην Ελασσόνα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ξεπερνούσαν τα επίσημα όρια της φτώχειας, τη δυνατότητα να μην αισθανθούν πως είναι μόνοι και αβοήθητοι.

Σχεδιάσαμε, παράλληλα με τις ανάγκες του παρόντος, και τις προοπτικές του μέλλοντος. Το πράξαμε ταυτόχρονα, όπως οφείλαμε.

Συνειδητοποιήσαμε πως η τοπική οικονομία θα πρέπει να στηριχθεί με πραγματικές επενδύσεις, ώστε ο τόπος μας να βγει πιο γρήγορα από την κρίση.

Είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ίδρυση της Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα, καταφέρνοντας να πετύχουμε αυτό για το οποίο πάλεψαν αρκετοί, όλες τις προηγούμενες δεκαετίες.

Ταυτόχρονα συνεχίσαμε να λέμε πως δεν πρέπει να μείνει κανένας μόνος. Μόλις λοιπόν μας δόθηκε η δυνατότητα, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία και σήμερα είμαστε εδώ, από τους πρώτους δήμους στη χώρα, που εγκαινιάζουμε μια ακόμη σημαντική δομή αλληλοβοήθειας και υποστήριξης:

Το Κέντρο Κοινότητας Ελασσόνας, το οποίο είναι έτοιμο και στελεχωμένο για να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Με στόχο την υποδοχή, την ενημέρωση και την υποστήριξη των πολιτών που το έχουν ανάγκη.

Με αποτέλεσμα την παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη όσων θα ωφεληθούν από τις υπηρεσίες.

Βούληση της δημοτικής μας αρχής είναι να ανοίξουμε, όσο μπορούμε περισσότερο, την ομπρέλα προστασίας όλων εκείνων που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από την καταστροφικότερη κρίση που γνώριζε ο τόπος, κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Φιλοσοφία μας είναι πως ο πρώτος βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αποκτήσει την αυτονομία και την οικονομική αυτοτέλεια που χρειάζεται, για να μπορέσει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει με δική του πρωτοβουλία, όλες εκείνες τις δράσεις που θα μπορούν να ανακουφίσουν τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

Γι' αυτόν τον στόχο παλεύω με τους συνεργάτες μου, σε κεντρικό επίπεδο, και γι' αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύω και στο μέλλον, θέλοντας να αλλάξουμε την φιλοσοφία και τις πρακτικές που οδήγησαν τον τόπο μας στη χρεοκοπία.

Αυτό άλλωστε, δεν το χρωστάμε μόνο στην ιστορία της πατρίδας μας, αλλά, πολύ περισσότερο στο μέλλον των παιδιών μας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι στους εργαζομένους στο Κέντρο Κοινότητας καλή αρχή!

kkegkainia2     kkegkainia3     kkegkainia4

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Για 2η χρονιά φέτος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει τμήματα άθλησης για όλους, τα οποία θα πραγματοποιή [ ... ]

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]