Χαιρετισμός Δημάρχου στην Εσπερίδα Ενημέρωσης για τη Νέα ΚΑΠ

Share

evaggelou«Να φτιάξουμε το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας»

Εσπερίδα ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 αλλά και για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού, διοργάνωσε ο δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Β. Φαρμάκη» χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Σοφολόγης ο οποίος αναφέρθηκε στην θετική πρωτοβουλία του δήμου Ελασσόνας να ενημερώσει τους πολίτες της επαρχίας σε σχέση με τις εξελίξεις στη νέα ΚΑΠ.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Πούμπουρας, ο οποίος ανέλυσε τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αγρότες. Ο κτηνίατρος κ. Απόστολος Πιάχας ενημέρωσε με τη σειρά του για τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης της αρρώστιας του καταρροϊκού πυρετού, σημειώνοντας με νόημα πως «οι καταναλωτές δεν έχουν να φοβούνται τίποτα». Τέλος ο συντονιστής της ομάδας εργασίας του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας για τη νέα ΚΑΠ κ. Δημήτρης Λώλης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε όλα όσα πρόκειται να συμβούν στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο οποίος, τόνισε:

«Επιτρέψτε μου στη σύντομη αυτή παρέμβαση να αναδείξω τρία στοιχεία τα οποία είχα στο μυαλό μου όταν ζήτησα από τους συνεργάτες μου να προχωρήσουμε στη σημερινή εκδήλωση και τα οποία θεωρώ μείζονα, ειδικά αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή:

Πρώτον, είναι βασική μου πεποίθηση πως η πληροφορία και η ενημέρωση αποτελούν μερικά από τα ισχυρότερα όπλα της εποχής. Αυτός ήταν και ένας εκ των βασικών λόγων που λάβαμε την πρωτοβουλία ως δήμος Ελασσόνας για να διοργανώσουμε τη σημερινή εσπερίδα. Για να προσφέρουμε δηλαδή σε σας, ενημέρωση και πληροφορία.

Δεύτερον, πιστεύω πολύ στον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί απλά και μόνο να διαχειρίζεται καταστάσεις και να εκτελεί προειλημμένες αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας. Αντιθέτως οφείλει να ανοίγει δρόμους και να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των πολιτών, δημιουργώντας το περιβάλλον εκείνο που θα προωθεί την ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό.

Τρίτον, θεωρώ πως οποιαδήποτε κουβέντα γίνεται σήμερα στη χώρα και αφορά την ανάπτυξή της, είναι υποχρεωτικό να συμπεριλαμβάνει τις εξελίξεις στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Να συμπεριλαμβάνει δηλαδή τους δυο τομείς, οι οποίοι με το σωστό σχεδιασμό, τον υπεύθυνο προγραμματισμό και τα απαραίτητα κονδύλια, μπορούν να αποτελέσουν τους πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας. Του μοντέλου εκείνου που ή θα το αναδείξουμε και θα το στηρίξουμε ή απλά θα συνεχίσουμε να κινούμαστε στα όρια της χρεοκοπίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους».