Βραδιές πολιτισμού στην Ελασσόνα

Share

«Δυο άρπες-Ένα σαντούρι-Μια φωνή»

 vradpol

 

 

 

 

 

 

 

Η Αντιδημαρχία Νεολαίας & Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων, καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα, το οποίο θα εμπλουτίζεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, με στόχο να προσφέρει στους δημότες την ευκαιρία να έρθουν κοντά σε σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.

Η πρώτη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02 Αυγούστου στην Πλατεία ΚΕΠ. «Δυο άρπες-Ένα σαντούρι-Μια φωνή», συνθέτουν ένα μαγικό ταξίδι αφού δυο αρχαία όργανα συναντιούνται κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι σε ένα μουσικό ταξίδι με συνθέσεις σπουδαίων ερμηνευτών, με τη μοναδική ερμηνεύτρια και σολίστρια, Λουκία Βαλάση

Η ερμηνεύτρια και σολίστρια στο σαντούρι,Λουκία Βαλάση, η Διακεκριμένη Ιταλίδα καθηγήτρια Άρπας του Κρατικού Ωδείου της Cozensa, Albarosa di Lieto και η Emanuela De Zarlo σ' ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο πρόγραμμα για δύο Άρπες, ένα Σαντούρι και μία φωνή. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο αρχαία όργανα, άρπα και σαντούρι συναντιούνται κάτω από το φως του φεγγαριού σ' ένα ταξίδι σε ακούσματα σπουδαίων ελλήνων και ιταλών συνθετών όπως Μ. Χατζιδάκις,Μ. Θεοδωράκης,Στ. Ξαρχάκος,Μ. Λοϊζος,Nino Rota, Ennio Morricone καθώς και σε κλασικά έργα.

Η διακεκριμένη Ιταλίδα αρπίστρια Albarosa di Lieto, αποφοίτησε με άριστα από το Μουσικό πανεπιστήμιο του «A. Corelli». Το ρεπερτόριο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα έργων της κλασικής και σύγχρονης μουσικής. Έχει βραβευτεί τόσο για την διδακτική της προσφορά και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές ως δεξιότεχνης της άρπας. Πρόσφατα ίδρυσε την Ιταλική Ορχήστρα Άρπας(μοναδική στον κόσμο) που έκανε το ντεμπούτο στις 27 Οκτωβρίου 2010 σε έργα κλασικών συνθετών Μ ° F. Perocco, Σ Ottomano, F. Περρή, Β Παλέρμο, Α Ferrante. R. Saraco. V. Sorrentino και Ν Pisani που ήταν έργα ειδικά γραμμένα για αυτή την ορχήστρα.

Η Emanuela De Zarlo είναι διπλωματούχος άρπας και απόφοιτος του Πανεπιστημίου «L. Cherubini» στην Φλωρεντία υπό την καθοδήγηση του Μaestro Patrizia Pinto.Eίναι ηγετικό και ιδρυτικό μέλος της «Ένωσης Ιταλικής Ορχήστρας με Άρπα». Έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία σε διεθνή διαγωνισμούς, έχει εμφανιστεί σε μεγάλα Ιταλικά θέατρα καθώς έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες τόσο ως σολίστρια όσο και ως μέλος ορχήστρας.

Η Λουκία Βαλάση είναι μια νέα εκφραστική ερμηνευτρια δεξιοτέχνης μουσικός και τραγουδοποιός, που εντυπωσιάζει στις εμφανισεις της τόσο με την εκφραστική ερμηνεία της όσο και με το σολιστικό της παίξιμο στο σαντούρι.Έχει ήδη συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και συνθέτες σε Ελλάδα και εξωτερικό όπως Γιώργος Νταλάρας ,Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Γιώτα Νέγκα, Θάνο Μικρούτσικο, «Παιδιά από την Πάτρα», Πέτρος Γαϊτανος, Πετρολούκας Χαλκιάς, Dilek Koc,τον Χρήστο Τσιαμούλη, Λάκης Χαλκιάς, Οzkar Okros (soloist cembalo in Hungary), Marin Οuley (soloist cembalo in Romania)

Η Λουκία Βαλάση τιμήθηκε από την Ομοσπονδία Θεσσαλών Ευρώπης και από την Unesco Πειραιώς και Νήσων ως επίτιμο μέλος της. Συμμετείχε σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές όπως προσφάτως συμμετείχε στο 1ο Ελληνικόγερμανικό φεστιβάλ στο Dusseldorf της Γερμανίας το οποίο μεταδόθηκε από την εκπομπή «Διασπορά» της ΕΡΤ3. Περιόδευσε σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής προκαλώντας συγκίνηση στον απόδημο Ελληνισμό.Επίσης έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές καθώς έχει συμμετάσχει και σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές Ελλήνων καλλιτενών.