Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας πάει Μέγαρο

Share

mikthxorodiaΜετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος, η Μικτή χορωδία του Δήμου Ελασσόνας θα ταξιδέψει ως τη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσει ένα χορωδιακό πρόγραμμα, στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών. Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατά το διήμερο 18-19 Νοεμβρίου.

Ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος είναι ο πρώτος πανελλαδικά σύλλογος που διοργάνωσε Φεστιβάλ Φιλαρμονικών και Ορχηστρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το 8ο Διεθνές ΦεστιβάλΦιλαρμονικών, Χορωδιών και Ορχηστρών είναι μοναδικό στο είδος του στη Βόρεια Ελλάδα καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Έχουν δηλώσει συμμετοχή 55 τμήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Η εμφάνιση της χορωδίας του Δήμου μας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11 π.μ., σε ένα αρκετά απαιτητικό ρεπερτόριο Ελλήνων και ξένων συνθετών, από την προκλασική Ευρώπη έως την Ελλάδα της καντάδας! Τη χορωδία διευθύνει η Ευλαμπία Ντούλα και στο πιάνο συνοδεύει ο Παναγιώτης Μπαλανίκας.