Νέα προκήρυξη του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης

Share

Σε νέα 2η προκήρυξη του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλο και τον ειδικό γραμματέα Κοινοτικών πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο.

Ο κ. Πασχόπουλος στην επιστολή που απέστειλε το Νοέμβριο του 2012 προς τους Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης τονίζει την ανάγκη να επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα στο Νομό Λάρισας, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια, και να μη μεταφερθούν οι πόροι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε άλλες περιφέρειες, καθώς δεν κινητοποιήθηκε από τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς το αναμενόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Επιπλέον ζήτησε να ενεργοποιηθούν περισσότεροι άξονες του προγράμματος για μεγαλύτερη απορρόφηση των πόρων από τους τοπικούς επενδυτές.

Η πρόσκληση αφορά την προκήρυξη των Μέτρων

3.11 «Διαφοροποίηση προς μη Γεωργικές Δραστηριότητες»

3.12 «Στήριξη της Δημιουργίας και Ανάπτυξης πολύ μικρών Επιχειρήσεων»

3.13 «Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων»

Οι προκηρύξεις αφορούν στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, η υλοποίηση των οποίων θα αποτελέσει μια σημαντική «αναπτυξιακή ένεση» για την οικονομία των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του δήμου μας αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος του Άξονα 3 του ΠΑΑ .

Oι περιοχές στις οποίες μπορεί να υλοποιηθούν επενδύσεις στο Δήμο μας είναι:

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Όλες οι δημοτικές –τοπικές κοινότητες εκτός από τις Δ.Κ. Ελασσόνας, Κρανέας και τις Τ.Κ. Βαλανίδας, Γαλανόβρυσης, Κεφαλοβρύσου, Στεφανοβούνου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 24-04-2013. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr και στην ΑΕΝΟΛ τηλ: 2493025047, 2493024222

Εκδηλώσεις - γεγονότα

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017
Πρόσκληση εορτασμού 28ης Οκτωβρίου
article thumbnail

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Tην 28η Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημ [ ... ]

article thumbnail

Την Κοκκινόγη, τη Δολίχη και το Πύθιο επισκέφτηκαν και γνώρισαν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου οι οικοπεριηγητές τ [ ... ]

article thumbnail

Τα Χορωδιακά Σύνολα του Δήμου ξεκινούν και φέτος τη μουσική τους δραστηριότητα, με πολλές και ενδιαφέρουσες  [ ... ]

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017
Περπατώντας στην Κρανέα
article thumbnail

Το χωριό της Κρανέας ήταν ο προορισμός του εθελοντικού προγράμματος «Γνωριμία με τα χωριά της Ελασσόνας – Πε [ ... ]