Νέα προκήρυξη του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης

Share

Σε νέα 2η προκήρυξη του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Γιώργου Πασχόπουλου στον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαξ. Χαρακόπουλο και τον ειδικό γραμματέα Κοινοτικών πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο.

Ο κ. Πασχόπουλος στην επιστολή που απέστειλε το Νοέμβριο του 2012 προς τους Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης τονίζει την ανάγκη να επαναπροκηρυχθεί το πρόγραμμα στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικότερα στο Νομό Λάρισας, προκειμένου να ενταχθούν περισσότερα επενδυτικά σχέδια, και να μη μεταφερθούν οι πόροι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε άλλες περιφέρειες, καθώς δεν κινητοποιήθηκε από τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς το αναμενόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον. Επιπλέον ζήτησε να ενεργοποιηθούν περισσότεροι άξονες του προγράμματος για μεγαλύτερη απορρόφηση των πόρων από τους τοπικούς επενδυτές.

Η πρόσκληση αφορά την προκήρυξη των Μέτρων

3.11 «Διαφοροποίηση προς μη Γεωργικές Δραστηριότητες»

3.12 «Στήριξη της Δημιουργίας και Ανάπτυξης πολύ μικρών Επιχειρήσεων»

3.13 «Ενθάρρυνση Τουριστικών Δραστηριοτήτων»

Οι προκηρύξεις αφορούν στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, η υλοποίηση των οποίων θα αποτελέσει μια σημαντική «αναπτυξιακή ένεση» για την οικονομία των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών του δήμου μας αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος του Άξονα 3 του ΠΑΑ .

Oι περιοχές στις οποίες μπορεί να υλοποιηθούν επενδύσεις στο Δήμο μας είναι:

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Όλες οι δημοτικές –τοπικές κοινότητες εκτός από τις Δ.Κ. Ελασσόνας, Κρανέας και τις Τ.Κ. Βαλανίδας, Γαλανόβρυσης, Κεφαλοβρύσου, Στεφανοβούνου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 24-04-2013. Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα www.agrotikianaptixi.gr και στην ΑΕΝΟΛ τηλ: 2493025047, 2493024222

Εκδηλώσεις - γεγονότα

article thumbnail

Σας προσκαλούμε στον εορτασμό για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 10:30 π.μ. όπου θα τελεστεί  [ ... ]

article thumbnail

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, την εκδήλωση μνήμης του μεγάλου διδασκάλου του γένους Κωνστ [ ... ]

article thumbnail

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα Ιταλ [ ... ]

article thumbnail

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00 ο Δήμος Ελασσόνας διοργανώνει μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στο κέντρο «Φ [ ... ]