Δράσεις του κέντρου κοινότητας του δήμου Ελασσόνας

 

Την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον φορέα Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ με σκοπό την ενημέρωση, την γνωριμία και την συνεργασία Πιο συγκεκριμένα το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας συναντήθηκε με το στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης, κοινωνιολόγο κο Χρήστο Πιτσίλκα. Κανονίστηκε εκδήλωση-ομιλία ενημερωτικού τύπου που θα απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο με θέμα Γονεικος Ρόλος , Πρόληψη των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας και ένας από τους σκοπούς της είναι να συσταθεί μια ομάδα γονέων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μαθήματα σεμιναριακού τύπου σε σχέση με το παραπάνω θέμα. Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την εκδήλωση θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Περισσότερα...

Ολοκλήρωση των εργαστηρίων ψυχοσυναισθηματικής εκπαίδευσης

ergast2Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πραγματοποίηση των συναντήσεων των δυο ομάδων του εργαστηρίου ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης για παιδιά Δημοτικού στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με συντονίστρια την ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ελασσόνας, Ιωάννα Γερασοπούλου και με την συμβολή μιας εθελόντριας. Οι συναντήσεις των ομάδων πραγματοποιήθηκαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τις 18/07 μέχρι τις 06/09 και είχαν συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και διάρκεια 1,5 ώρα. Ο σκοπός αυτών των ομάδων ήταν η εκπαίδευση σε ψυχοσυναισθηματικές δεξιότητες, στην διαχείριση συναισθημάτων, η εξεύρεση λύσεων σε σημαντικά ζητήματα που πιθανόν τα παιδιά αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους καθώς και η ψυχαγωγία τους. Με εργαλείο το παραμύθι, την ζωγραφική αλλά και την δραματοποίηση του παραμυθιού τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να εκφραστούν, να παίξουν αλλά και να πιστέψουν στον εαυτό τους.Πιο συγκεκριμένα διαπραγματεύτηκαν θέματα όπως εκφοβισμός, φόβοι, ζήλεια, καλοσύνη και μοίρασμα, θυμός και επίλυση συγκρούσεων.

Περισσότερα...

Συνάντηση διασύνδεσης και γνωριμίας με τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ

ketheaΤην Παρασκευή 31/08 πραγματοποιήθηκε συνάντησης διασύνδεσης και γνωριμίας με τον Οργανισμό ΚΕΘΕΑ-ΈΞΟΔΟΣ και συγκεκριμένα με τον Υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού κ.Δημήτρη Μπασδέκη και την Ψυχολόγο κα.Στέλλα Φουλούλη. Ο σκοπός της συνάντησης η οποία έγινε σε φιλικό επίπεδο, ήταν η ενημέρωση για τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Σε αυτές συγκαταλέγονται η συμβουλευτική σε άτομα και οικογένειες εξαρτημένων ατόμων, ανοιχτή δομή υποστήριξης για προβλήματα με το αλκοόλ και τον τζόγο, κοινότητα ατόμων σε απεξάρτηση και συμβουλευτική σε γονείς εφήβων με σκοπό την πρόληψη. Μέσω αυτής της συνάντησης εδραιώθηκε η δυνατότητα μελλοντικής συνεργασίας για παραπομπές, εξειδικευμένη συμβουλευτική και ενημερωτική εκδήλωση.

Περισσότερα...

Κέντρο Κοινότητας

fylkk

Ψυχοπαιδαγωγικό εργαστήρι για παιδιά από 6-12 χρονών

Το παραμύθι είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα παιδιά καθώς διεγείρει την φαντασία, κάνει το αδύνατο δυνατό, προσφέρει λύσεις σε ζητήματα που πιθανόν τα παιδιά αντιμετωπίζουν και καλλιεργεί το πνεύμα τους. Μέσω της αφήγησης παραμυθιών και με την χρήση βιωματικών ασκήσεων με έμφαση σε συναισθήματα αλλά και στις ανθρώπινες αξίες στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο έκφρασης και αλληλεπίδρασης των παιδιών.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Εκδηλώσεις - γεγονότα

article thumbnail

The main purpose of the “In Search of a Better Europe” project is to connect Elassona and Trstenik and give participants the opportunity to get know more about EU procedures and programmes. Sp [ ... ]

article thumbnail

    

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018
Πρόσκληση ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ
article thumbnail

 

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018
Ευχετήρια κάρτα
article thumbnail