Κυρώσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους καίνε υπολείμματα καλλιεργειών χωρίς άδεια

Share

Σύμφωνα με το αρ.πρωτ.133657/17-12-2015 (ΑΔΑ: 7ΩΡΞ46ΨΧΞΧ-ΤΑΠ) έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ, στα πλαίσια του προγράμματος πολλαπλής συμμόρφωσης 2015 έχουν προστεθεί παράγραφοι στην υπ' αριθ.87834/31-7-15 εγκύκλιο – εγχειρίδιο διαδικασιών ελέγχου.

Με στόχο την μείωση των πυρκαγιών που οφείλονται σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών και την αποφυγή επιβολής προστίμων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σας ενημερώνουμε ότι:

Σε περίπτωση που η Πυροσβεστική Υπηρεσία αναφέρει εγγράφως στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χωρίς την απαιτούμενη άδεια (από τη Πυροσ.Υπηρεσία), γίνεται αναζήτηση στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και εφόσον το αγροτεμάχιο είναι δηλωμένο στην Δήλωση ΟΣΔΕ 2015 από συγκεκριμένο γεωργό, αποστέλλεται συστημένη επιστολή για την επιβολή προστίμου Πολλαπλής Συμμόρφωσης λόγω «Μη ορθής διαχείρισης υπολειμμάτων καλλιεργειών». Ο γεωργός έχει δικαίωμα υποβολής ένστασης εντός 10 εργάσιμων ημερών.

Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και μετά από πληροφορίες που έχουν περιέλθει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ακόμη και χωρίς την έγγραφη αναφορά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΜΠΑΛΟΥΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ