Ολοκληρώθηκε η μεταφορά νερού από το Κεφαλόβρυσο Ελασσόνας

Share

DSC04411Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του έργου

ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Νερό Κεφαλοβρύσου τρέχει ήδη στο δίκτυο της Ελασσόνας

Ολοκληρώθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας για την Ελασσόνα και τους κατοίκους της,

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, και η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου αυτού έργου, της μεταφοράς του νερού, καθώς το πολύτιμο αυτό αγαθό εξασφαλίζεται για τους κατοίκους της Ελασσόνας.

Τα εγκαίνια του έργου έγιναν χθες στις δεξαμενές του Προφήτη Ηλία στην Ελασσόνα παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ. κ. Βασιλείου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνστ. Αγοραστού, της αντιπεριφαρειάρχου κ. Ρένας Καραλαριώτου, της αντιπεριφερειάρχου κ. Μαρ. Μαμάρα, του γεν. διευθ. Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κωνστ.Μέγα.

Η Ελασσόνα εδώ και 3 ημέρες πίνει νερό από το Κεφαλόβρυσο, καθώς το νερό του Κεφαλοβρύσου διοχετεύεται στις κεντρικές δεξαμενές του Προφήτη Ηλία.

Εκεί γίνεται η χλωρίωση και επεξεργασία του και διοχετεύεται στο δίκτυο της Ελασσόνας.

Υπολογίζεται ότι έρχονται 180 με 200 κυβικά την ώρα λύνοντας το πρόβλημα του νερού για την πόλη της Ελασσόνας και δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της πόλης.

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στη Θεσσαλία», του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Ηπείρου 2007-2013 και στοίχισε 1.200.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το έργο αυτό είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την αγαστή συνεργασία, την ανάδοχο εταιρία ΑΤΡΑΞ ΑΤΕ και τον εκπρόσωπό της κ. Αρ. Σουμπενιώτη, τους πρώην προέδρους της ΔΕΥΑΕΛ Ελασσόνας κ.κ. Ιωαν.Ράπτη, Χαρ. Τσιουβελακίδη και τον σημερινό κ. Νικ. Καψάλη, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ελασσόνας και όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου.

« Να υπενθυμίσω ότι οι δεξαμενές του Δήμου είναι δίπλα στην ΠΑΠ», τόνισε ο κ. Πασχόπουλος « και αν η φωτιά, που αντιμετωπίσαμε προ ημερών, επεκτεινόταν δεν θα είχαμε ούτε νερό να πιούμε».

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων και στο άνοιγμα της βάνας ήταν ο πρώην βουλευτής κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας κ. Π. Χατζήνας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ελασσόνας κ. Θεοδ. Λιάπης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μιλτ. Βαρσάμης, Νικ. Γάτσας, Ιωαν. Δραγατσίκης, Δημ. Έξαρχος, Ιωαν. Νάνος, Φωτ. Τζιόκας, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων.

DSC04408

DSC04409

DSC04413

DSC04416DSC04419DSC04425DSC04431DSC04434

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων άρδευσης, δίνει ο Δήμος Ελασσόνας στους αρδευτές μέχρι την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024.

article thumbnail

Στην καρδιά του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας βρέθηκε ο Δήμος Ελασσόνας, σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου σε μια άρτια διοργάνωση με τη συμμετοχή πάνω από 70 εθελοντών που  [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται την μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας και φιλοξενεί τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 αυτή την Πέμπτη 16 Μαΐου.

article thumbnail

  Δεκάδες είναι οι καταναλωτές που πρόκειται να επηρεαστούν από το νέο πρόγραμμα διακοπής παροχής νερού λόγω οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας.

article thumbnail

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στη 2η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 21 Απριλίου, στο Δημοτικό Θ [ ... ]