Άμεση απομάκρυνση της 361ΠΑΠ από την Ελασσόνα απαίτησαν κάτοικοι και φορείς στη Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες

Share

DSC04439Διεκδικούμε το αυτονόητο.

Διαμήνυσαν χθες από την Ελασσόνα κάτοικοι και φορείς κατά την Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Β. Φαρμάκη.

Καλούμαστε να πούμε το αυτονόητο. Ότι είναι επικίνδυνο να έχεις πυρομαχικά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη.

Νιώσαμε το φόβο γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει έκρηξη. Δεν έχουμε 2 ζωές για να τις θέτουμε σε διαπραγμάτευση.

Το μήνυμα αυτό έστειλαν οι κάτοικοι της Ελασσόνας στη Λαϊκή Συνέλευση που συγκάλεσαν ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ Γιώργος Πασχόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας και η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, με θέμα την «Απομάκρυνση της 361 ΠΑΠ από την Ελασσόνα».

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 στην Ελασσόνα αναβίωσαν, σαν σκηνές από ταινία τρόμου, μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες όλων όσων ήταν αυτόπτες μάρτυρες και βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του στην κατάσβεση της φωτιάς και στην αποφυγή του ολοκαυτώματος. Πυροσβέστες, διασώστες, εθελοντές, απλοί κάτοικοι, φορείς και αιρετοί ένωσαν τη φωνή τους σε ένα κάλεσμα – αίτημα προς την Πολιτεία και το αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να λάβει μέτρα προστασίας για τις ζωές των πολιτών απομακρύνοντας την ΠΑΠ από την Ελασσόνα.

Στη Λαϊκή Συνέλευση προβλήθηκε βίντεο από εκρήξεις πυρομαχικών, που έγιναν σε διάφορες χώρες του κόσμου, καταδεικνύοντας τις τρομακτικές συνέπειες, τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τις καταστροφές στις πόλεις.

«Η πόλη της Ελασσόνας, την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 έζησε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες στην ιστορία της. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου του 361 - 3ου /Λόχου Πυρομαχικών Ελασσόνας παραλίγο να οδηγήσει σε πύρινο όλεθρο», ανέφερε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος στην ομιλία του.

«Οι ζωές μας καθημερινά κρέμονται από μια κλωστή, που λέγεται πιθανότητα ανάφλεξης, κίνδυνος πυρκαγιάς.

Το να ζήσει κανείς μια τραυματική εμπειρία από μια φυσική καταστροφή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί.

Το να ζει, όμως, με μια ωρολογιακή βόμβα κάτω από μαξιλάρι του είναι εκατό τις εκατό σίγουρο ότι κάποτε θα εκραγεί.

Είναι έγκλημα να θέτεις σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Τις ζωές μιας ολόκληρης πόλης.

Πιθανολογώντας, απλά, ότι τίποτα το κακό δεν θα συμβεί.

Πιθανολογώντας, ότι σε περίπτωση ατυχήματος, θα προλάβουμε το κακό.

Όπως συνέβη την Δευτέρα, 8 Ιουλίου.

Την ημέρα εκείνη η «θεά τύχη» ήταν με το μέρος μας.

Γιατί μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Και μόνο γιατί κάποιοι ρίχτηκαν με αυτοθυσία στις φλόγες», συνέχισε ο Δήμαρχος.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ελασσόνας θεώρησε υποχρέωσή του να τιμήσει τους Πυροσβέστες, τους διασώστες και τους εθελοντές απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες, τις οποίες παρέλαβαν εκ μέρους τους: ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας, κ. Ελευθέριος Μουλτσιάς και ο κ. Αντώνης Λιάνος.

Παρόντες στη Λαϊκή Συνέλευση ήταν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας, κ.κ. Βασιλείου, π. Χαρίτων Τούμπας, οι βουλευτές Λάρισας: Δημ. Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φιλ. Σαχινίδης του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Θωμάς Ψύρρας της ΔΗΜΑΡ, η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Λάρισας κα. Ρένα Καραλαριώτου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Αθαν. Παιδής και κ. Αντ. Αδάμου, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Χρ. Τσιώρας, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας κ. Π. Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, ο πρώην διοικητής της ΠΑΠ κ. Αποστ. Μήτσιου, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων της περιοχής και πολύς κόσμος.

Η Λαϊκή Συνέλευση εξέδωσε Ψήφισμα για την Απομάκρυνση της 361 ΠΑΠ.

DSC04457

 

Για να δείτε το Ψήφισμα πατήστε εδώ

Για να δείτε την ομιλία του Δημάρχου πατήστε εδώ

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Στην καρδιά του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας βρέθηκε ο Δήμος Ελασσόνας, σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου σε μια άρτια διοργάνωση με τη συμμετοχή πάνω από 70 εθελοντών που  [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται την μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας και φιλοξενεί τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 αυτή την Πέμπτη 16 Μαΐου.

article thumbnail

  Δεκάδες είναι οι καταναλωτές που πρόκειται να επηρεαστούν από το νέο πρόγραμμα διακοπής παροχής νερού λόγω οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας.

article thumbnail

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στη 2η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Δήμου Λαμιέων, την Κυριακή 21 Απριλίου, στο Δημοτικό Θ [ ... ]

article thumbnail

Ξεκινούν αυτή την εβδομάδα τα τμήματα «Κύκλοι Άθλησης και Εργαστήρια Ευεξίας» με δεκάδες συμμετοχές πολιτών για 2η συνεχόμενη χρονιά από την Αντιδημαρχία Πολιτι [ ... ]