Δήμος Ελασσόνας: Εγκαίνια και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας

Share

egkainiadimbibliothiki12

Με την τιμητική παρουσία πλήθους επίσημων καλεσμένων και κόσμου, και σε εορταστικό κλίμα, τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνος κ.κ. Χαρίτωνα τα εγκαίνια της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.

Τον εγκαινιασμό του νέου χώρου, χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας Νικόλαος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Διά βίου Μάθησης κ. Πασχόπουλος Κωνσταντίνος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Νικόλαος Γάτσας απηύθυνε θερμές ευχαριστίες και απένειμε τιμητική πλακέτα στη δωρήτρια συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Βάγια Ζιώγα – Κουνιατσιώτη για τη δωρεά του ποσού των 50.000,00 ευρώ στη μνήμη του εκλιπόντος συζύγου της εκπαιδευτικού Γιώργου Κουνιατσιώτη. Ακολούθησε χαιρετισμός της δωρήτριας κ. Βάγιας Ζιώγα – Κουνιατσιώτη για τη συμβολή και το ρόλο της νέας πνευματικής δομής του δήμου στην παιδεία, στην πληροφόρηση, στην έρευνα και στον πολιτισμό.

Στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ακολούθησε Μουσική Βραδιά από τον Μαέστρο κ. Δημήτριο Τσαβέ και μέλη της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας για τον εορτασμό των 111 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και της επαρχίας Ελασσόνας.

Ο νέος χώρος αναβάθμισε αισθητικά και λειτουργικά την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας και ήδη ενίσχυσε σημαντικά την επισκεψιμότητα όλων των ηλικιών. Το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης έχει διευρυνθεί και είναι επισκέψιμη από το κοινό κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη, ώρες 8:00 έως 19:30 και κάθε Παρασκευή, ώρες 8:00 έως 15:30.

Οι σύγχρονες και καλαίσθητες λειτουργικές χρήσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης αύξησαν ήδη την αναγνωσιμότητα, τη φιλαναγνωσία και ψυχαγωγία με την υλοποίηση μορφωτικών και πολιτιστικών δράσεων του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως: η φιλοξενία και επίσκεψη του «Κατηχητικού Συντροφιών» σε συνεργασία με το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ. Ελασσόνας με στόχο τη ξενάγηση στο χώρο και την εκμάθηση της ιστορίας του βιβλίου από την έκδοση έως την κατάληξη στο ράφι μιας βιβλιοθήκης για χρήση, η διδακτική και εκπαιδευτική επίσκεψη του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας και η επίσκεψη του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Λουτρού Ελασσόνας με παρουσίαση παιδικού παραμυθιού.

Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας

Δ/νση: Δημάρχου Χρ. Βλαχοδήμου 1, Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας, 1ος όροφος, Ελασσόνα Τ.Κ. 40200

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2493029532

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:00 έως 19:30

Παρασκευή: 8:00 έως 15:30

egkainiadimbibliothiki6

egkainiadimbibliothiki7

egkainiadimbibliothiki8

egkainiadimbibliothiki9

egkainiadimbibliothiki10

egkainiadimbibliothiki11

egkainiadimbibliothiki13

egkainiadimbibliothiki14

egkainiadimbibliothiki1

egkainiadimbibliothiki2

egkainiadimbibliothiki3

egkainiadimbibliothiki4

egkainiadimbibliothiki5

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα δράσης για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, το οποίο πρόγραμμα προσφέρει δωρε [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας προσφέρει και φέτος το Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης σε οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την ευγενική στήριξη επιχειρήσε [ ... ]

article thumbnail

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο ανοιχτός διαγωνισμός από το Δήμο Ελασσόνας για την επιλογή αναδόχου του έργου «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ελασσ [ ... ]

article thumbnail

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ελασσόνας υποδέχεται ως συνδιοργανωτής τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, και είναι ένας από [ ... ]

article thumbnail

Και δεύτερη επιστολή για τα προβλήματα των αγροτών στο Δήμο Ελασσόνας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσονας κ. Νικ. Γάτσας, στον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ [ ... ]