Περπατάμε και γνωρίζουμε την Καλλιθέα και τα Καλύβια

Share

kallithea4Πέμπτη 29 Ιουνίου

4:00 το απόγευμα αναχώρηση λεωφορείου από την κεντρική πλατεία Ελασσόνας (Άγιος Δημήτριος).

Επιστροφή μετά τις 09:00 ...

Δηλώσεις συμμετοχής: Τσιαντέ Αλεξάνδρα (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού): 6945-000.550, Χατζηβασίλη Ασπασία (Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Ελασσόνας): 6973-715.839, Μανώλης Βασίλης (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής): 6970-985.818, Παγγέα Βίκη (Καθηγ. Φυσικής Αγωγής): 6974-138.297

Νέος προορισμός για τη δράση «Γνωριμία με τα χωριά της Ελασσόνας – Περπατάμε και γνωρίζουμε τον τόπο μας!» η Καλλιθέα και τα Καλύβια την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Καλλιθέα – Καλύβια ~ Πέμπτη 29 Ιουνίου

Καλλιθέα (υψόμετρο 520 μ.).Ο πληθυσμός του χωριού αποτελείται από πρόσφυγες του Πόντου που ήρθαν στην περιοχή με την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923. Σήμερα, οι 700 κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το εμπόριο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η ύπαρξη παραδοσιακών ξυλουργών που επεξεργάζονται την άφθονη και άριστη ξυλεία του Ολύμπου.

Η εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Γεώργιος (1930).

Στην Καλλιθέα έρχονται πολλοί επισκέπτες για να παρακολουθήσουν τη διεξαγωγή αγώνων Motocross στην άρτια ειδική πίστα που διαθέτει το χωριό.

Καλύβια (700 μ.). Το χωριό δημιουργήθηκε από κτηνοτρόφους του Κοκκινοπηλού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας και σήμερα οι 500 κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Κοντά στο χωριό, στην κορυφή Τουρτοφωλιά, λειτουργεί οργανωμένη πίστα απογείωσης αιωρόπτερων και αλεξίπτωτων πλαγιάς. Η πίστα με τα παγκόσμια πρωταθλήματα και τους αγώνες κυπέλλου που διοργανώνονται και διεξάγονται λειτουργεί ως πόλος έλξης για επισκέπτες και αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου.

kalyvia3

 

 

 

Εκδηλώσεις - γεγονότα

article thumbnail

Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, αύριο Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30, ξεκινάνε και επίσημα οι εορτασ [ ... ]

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017
Εορταστικό Πρόγραμμα "Χριστούγεννα 2017"
article thumbnail

                        

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, σε συνεργασία και με τη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων και άλλων φορέων, διοργανώνουν για τι [ ... ]

article thumbnail

Μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος, η Μικτή χορωδία του Δήμου Ελασσόνας θα ταξιδ [ ... ]

article thumbnail

Το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας σε συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας διοργανώνο [ ... ]