Δικαιολογητικά για γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος παροχής υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

Share

Για τη γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων υποβάλλονται στο Δήμο τα εξής:

1. Υπεύθυνη δήλωση word του ενδιαφερόμενου με την οποία αναγγέλλεται η ίδρυση και λειτουργία Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος

2. Υπεύθυνη δήλωση word του εποπτεύοντος ιδιώτη μηχανικού

3. Έντυπο προϋποθέσεων pdf-logo λειτουργίας του καταστήματος

4. Το προβλεπόμενο παράβολο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Κ.Υ.Α. οικ. 61167/17-12-2007 (ΦΕΚ 243/β΄/2007).

5. Βεβαίωσης άσκησης επιτηδεύματος από την αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία.

6. Φωτοαντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων. Εάν ο αιτών είναι αλλοδαπός - υπήκοος κράτους μη μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύουσα άδεια διαμονής που του επιτρέπει την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι ομογενής υποβάλλει ειδική ταυτότητα ομογενούς ή προξενική θεώρηση για επαναπατρισμό.

Στην περίπτωση που η ίδρυση γνωστοποιείται από εταιρεία, κατατίθεται α) Πιστοποιητικό της αρμόδιας για την τήρηση του μητρώου διοικητικής αρχής περί τροποποιήσεων/μη λύσης της εταιρείας . β) Βεβαίωση της αρμόδιας για την τήρηση του μητρώου διοικητικής αρχής περί της νομίμου εκπροσώπησης της Εταιρείας.

Σημαντικές παρατηρήσεις

1. Ο Δήμος με την υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων γνωστοποίησης και του παραβόλου χορηγεί στον ενδιαφερόμενο Βεβαίωση υποβολής γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος παροχής υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η βεβαίωση αυτή επέχει θέση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας για το συγκεκριμένο Κατάστημα.

2. Σε περίπτωση που σε δειγματοληπτικό ή έκτακτο έλεγχο διαπιστωθεί παράβαση η οποία δικαιολογεί την οριστική παύση της λειτουργίας του καταστήματος ή τη διακοπή της λειτουργίας του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η υπηρεσία που διενεργεί τον έλεγχο (Υγειονομική Υπηρεσία, Πυροσβεστική κλπ. ) και διαπιστώνει την παράβαση, ενημερώνει σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

3. Προϋπόθεση για τη γνωστοποίηση ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος είναι η μη ύπαρξη εις βάρος του ενδιαφερόμενου, βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο , με εξαίρεση τις περιπτώσεις εκκρεμοδικίας και του διακανονισμού καταβολής αυτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Σημείωση: Στα καταστήματα παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνονται:

1. Κομμωτήρια

2. Κουρεία

3. Καταστήματα περιποίησης χεριών-ποδιών

4. Εργαστήρια Δερματοστιξίας (tattoo)