Συναντήσεις δικτύωσης και ενημέρωσης του Κέντρου Κοινότητας με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας και το Ψυχιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Share

Την Δευτέρα 21 Μαΐου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποίησε συνάντηση με το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας (ΚΕΘΙ) με σκοπό την γνωριμία, δικτύωση και ενημέρωση. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας ή και πολλαπλών διακρίσεων. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη καθώς έγινε γνωστός ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου και η σύνδεση του με το Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών αλλά και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν με γυναίκες θύματα βίας.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ψυχιατρικού τμήματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας καθώς και με τον Διευθυντή Ψυχιατρικής κ.Μπονώτη Κωνσταντίνο ώστε να υπάρξει μια συνεργασία και δυνατότητα επικοινωνίας και παραπομπών.

Τα Κέντρα Κοινότητας αποτελούν βραχίονα πρόνοιας για όλους τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες οικονομικού και ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Το Κέντρο Κοινότητας Ελασσόνας στεγάζεται στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Ελασσόνας και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το: 24930-22676.