«ΠΡΟΛΗΨΗ των ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ και ΠΡΟΑΓΩΓΗ της ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- H ΣΗΜΑΣΙΑ TOY ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΡΟΛΟΥ» Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

Share

dimos elykrb25cutmypic


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

              To Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του Ο.ΚΑ.ΝΑ., Π.Ε. Λάρισας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση –ομιλία με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ των ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ και ΠΡΟΑΓΩΓΗ της ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- η ΣΗΜΑΣΙΑ του ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΡΟΛΟΥ». Ομιλητής : Πιτσίλκας Χρήστος, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα.

«Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.» Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς (αλλά και οι λοιποί φορείς που ασχολούνται με την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, όπως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων) ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κέντρο Kοινότητας προτίθεται να αναλάβει την διοργάνωση και πραγματοποίηση εκδηλώσεων με στόχο τη στήριξή τους σε διάφορα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν και έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών, τα προβλήματα της εφηβείας, το ρόλο τους στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους κλπ. Στόχος της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία ομάδας γονέων («σχολή γονέων») τα μέλη της οποίας θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών-συμβουλευτικών συνεδριών.

Με τιμή

Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας,

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας

 

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

 

Άτιτλο2

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
    To  Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Ελασσόνας  σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης  του Ο.ΚΑ.ΝΑ., Π.Ε. Λάρισας,  σας προσκαλεί στην εκδήλωση –ομιλία με θέμα «ΠΡΟΛΗΨΗ των  ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ και ΠΡΟΑΓΩΓΗ της ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- η ΣΗΜΑΣΙΑ του ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΡΟΛΟΥ». Ομιλητής : Πιτσίλκας Χρήστος, Κοινωνιολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα.
«Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις.»      Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχουν να  αντιμετωπίσουν οι γονείς (αλλά και οι λοιποί φορείς που ασχολούνται με την ανατροφή και εκπαίδευση των παιδιών, όπως τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων) ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που μεταβάλλονται με ταχύτατους ρυθμούς, το Κέντρο Kοινότητας  προτίθεται  να αναλάβει την διοργάνωση και πραγματοποίηση  εκδηλώσεων με στόχο τη στήριξή τους  σε διάφορα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν και έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών, τα  προβλήματα  της εφηβείας, το ρόλο τους στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους κλπ.  Στόχος της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων η δημιουργία ομάδας γονέων («σχολή γονέων») τα μέλη της οποίας θα συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαιδευτικών-συμβουλευτικών  συνεδριών.  
Με τιμή
Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας,
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Εκδηλώσεις - γεγονότα

article thumbnail

Το καλοκαίρι του 2019, το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο ΤΟ ΧΩΜΑ ΒΑΦΤΗΚΕ ΚΟΚΚΙΝΟ, που ανέβηκε με μεγάλη επ [ ... ]

Τρίτη 9 Απριλίου 2019
Έκθεση Ζωγραφικής
article thumbnail

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Δοξάζοντας την Άνοιξη
article thumbnail

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019
Οι Λευκές μας Νύχτες
article thumbnail

Κυριακή 24 Μαρτίου Αίθουσα Θεάτρου Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη ώρα 8:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη         [ ... ]