Ενημέρωση για οδηγίες αυτοπροστασίας

Share

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους τα Έκτακτα Δελτία Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν διασχίζουμε χειμάρρους - ρέματα πεζή ή με αυτοκίνητο όταν επικρατούν βροχές ή καταιγίδες, ιδιαίτερα σε σημεία του οδικού δικτύου που διασταυρώνεται με χειμαρρόρεματα χωρίς γέφυρα (ιρλανδικές διαβάσεις-τσιμεντένιες ράμπες). 

Παράλληλα, ο Δήμος Ελασσόνας, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης παρακαλούμε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευση ιρλανδικών διαβάσεων, καθώς υπάρχει κίνδυνος απότομης υπερχείλισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΧΕΙΜΑΡΡΟΡΕΜΑΤΑ:

xeimaroremata1

irlandikes1

 

ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

plypirikafainomena

ΑΠΟ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ:

anemoikataigides

ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ:

entonakairikafainomena

Ειδικότερα:

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ- ΒΡΟΧΕΣ

- Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Αστυνομία και Πυροσβεστική Υπηρεσία κτλ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

- Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει. - Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

- Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

- Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος.

Τονίζεται ότι σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες να επικοινωνούν με τις αρμόδιες πηρεσίες ( αστυνομία τηλ. 100 – πυροσβεστική τηλ 199)