Ενημέρωση

Η συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα βρίσκεται στο Δημαρχείο κάθε Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 12:00 - 14:00μ.μ.

Στην Ελασσόνα η πρώτη στο Νομό Λάρισας Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

merisiotiΣτο Δήμο Ελασσόνας και για πρώτη φορά στο Νομό Λάρισας εφαρμόζεται ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Ελασσόνας υποβλήθηκαν έξι (6) υποψηφιότητες με δηλώσεις που κατατέθηκαν στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία ως Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Ελασσόνας την κ. Ελένη Μερισιώτη-Ζιώγα.

Η δικηγόρος κ. Ελ. Μερισιώτη είναι απόφοιτη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και θα είναι πλέον η συμπαραστάτρια του δημότη και της επιχείρησης για το Δήμο Ελασσόνας. Είναι ενεργή δικηγόρος από το 2000 έως και σήμερα με έδρα την πόλη της Ελασσόνας και ενασχόληση με υποθέσεις αστικού και ποινικού δικαίου, ειδικός συνεργάτης στο ΙΕΚ Ελασσόνας κατά την περίοδο 2005-2006, νομική σύμβουλος της τράπεζας EUROBANK EFG Ελασσόνας από το 2007 έως και σήμερα, μέλος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών όπως επίσης και της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας μετά την εκλογή της Συμπαραστάτριας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να συγχαρώ την κ. Μερισιώτη για την εκλογή της και της εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του Συμπαραστάτη. Η νέα διοίκηση του Δήμου Ελασσόνας απέδειξε ότι πιστεύει στο θεσμό του Συμπαραστάτη. Με τις υποδείξεις της νέας Συμπαραστάτριας θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις λειτουργίες του δήμου και θα προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες μας και στις επιχειρήσεις του τόπου».

Ως συμπαραστάτης θα δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και θα ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους. Ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν κάθε δυνατή συνδρομή.