Ανακοίνωση

Share

okpapΜετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ. Β' 1868/17.5.2020) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και συγκεκριμένα του άρθρου 3, το οποίο αφορά την κατ' εξαίρεση λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας ανακοινώνει ότι:

Από την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 ανοίγουν κι άλλοι αθλητικοί χώροι στην Ελασσόνα , στο πλαίσιο της B΄ Φάσης άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα. Σε αυτή τη φάση, όπως τονίζει το Υφυπουργείο Αθλητισμού, επιτρέπεται η προσέλευση σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις σε αθλητές/τριες άνω των 13 ετών, των Σωματείων, υποψήφιους/ες των πανελλαδικών εξετάσεων που εξετάζονται σε αγωνίσματα για την εισαγωγή τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΤΕΦΑΑ,Στρατιωτικές Σχολές κ.α.).

Στον Δήμο Ελασσόνας ανοίγουν

• Το κλειστό γυμναστήριο

• Οι εξωτερικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου

• Ο στίβος

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ:

• Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος

Για να εισέρχεται αθλητής στους αγωνιστικούς χώρους, θα πρέπει να προσκομίζει σχετική ιατρική βεβαίωση ότι είναι κλινικά υγιής, με υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Εάν κάποιος έχει νοσήσει από Covid-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά, η ιατρική εξέταση θα πρέπει να γίνεται ειδικά από καρδιολόγο, καθώς ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρδιακές βλάβες

Η βεβαίωση και το ιατρικό έντυπο θα είναι διαθέσιμα στην σελίδα του Δήμου Ελασσόνας (www.dimoselassonas.gr) ,καθώς και στα γραφεία του ΟΚΠΑΠ.

Για διευκόλυνση όλων, ο Οργανισμός θα δέχεται ηλεκτρονικά την αποστολή των σχετικών βεβαιώσεων, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

• Πρόσβαση στην προπόνηση

Σε κάθε εγκατάσταση θα υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία θα καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι από τον υπεύθυνο κάθε σωματείου με τα στοιχεία επικοινωνίας τις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

• Οργάνωση προπονήσεων

– Το πρώτο διάστημα συνιστάται οι προπονήσεις να διαρκούν περίπου μία ώρα.

– Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, να υπάρχει ένα κενό περίπου 20΄ μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ.

– Προτείνεται οι προπονήσεις να γίνονται ώστε σε κάθε μία ώρα προπόνησης να αναλογούν 75'-90' λεπτά χρήσης τις εγκατάστασης, για να υπάρχει επαρκής χρόνος (π.χ. 20΄) για την έξοδο και είσοδο των αθλητών και την αποφυγή συνάντησης των εισερχόμενων με τις αθλητές που εξέρχονται από την αθλητική εγκατάσταση.

– Τις πρώτες προπονήσεις είναι σκόπιμο οι προπονητές να αφιερώνουν 15'-20' στην αρχή για να περιγράφουν και εξηγούν τις αθλητές τις νέες συνθήκες προπόνησης και τις νέες συνήθειες που πρέπει να αποκτήσουν

– Η χρήση μπάλας είναι αποκλειστικά ατομική, οι αθλητές δεν αλλάζουν πάσες ούτε χρησιμοποιούν μπάλα άλλου συμπαίκτη.

– Σε γκρουπ αθλητών, προτείνεται οι συνθέσεις των διαφόρων γκρουπ να μένουν σταθερές και να μην αλλάζουν.

• Μέγιστος Αριθμός Αθλουμένων

Α. Στάδιο στίβου

80 άτομα εντός του σταδίου

Β. Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ

20 άτομα (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

Γ. Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις

• Για επιφάνεια έως 600 τμ, 1 άτομο ανά 25τμ

• Για επιφάνειες άνω των 600 τμ, 1 άτομο ανά 25 τμ για τα πρώτα 600 τμ, 1 άτομο ανά 50 τμ για τα επιπλέον τμ

Δ. Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια

1 άτομο ανά 30 τμ εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου (π.χ. σε ένα κλειστό γυμναστήριο 650τμ το μέγιστο θα είναι 22 άτομα)

Συνημμένα αρχεία

ΓΓΑ-Έντυπο Ιατρικού Ιστορικού για Τεχνικό Προσωπικό

ΓΓΑ-Εντυπο Προαγωνιστικού Ιατρικού Ιστορικού Αθλητών

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Τηλ.: 2493 350 218 – 227
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΝΟΥΣΑΣ