Αναβολή της εκδήλωσης μνήμης των εκτελεσθέντων πατριωτών στην Τσαριτσάνη

Share

Ο Δήμος Ελασσόνας προς αποφυγήν των περαιτέρω επεισοδίων που θα ελάμβαναν χώρα στην Πλατεία της ιστορικής κωμόπολης Τσαριτσάνης υποχρεώθηκε να αναβάλει την εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες, που ήταν προγραμματισμένη για χθες.

Το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που προκλήθηκε στην Πλατεία με την παρουσία του τοπικού βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μελών του κόμματος κρίθηκε ότι θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ασφάλεια των πολιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά κάθε ηλικίας.

Με δεδομένη την θέση των αστυνομικών αρχών, ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των παραβρισκόμενων, κρίθηκε φρόνιμο να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία η εκδήλωση μνήμης, καθώς παρά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών και τις εκκλήσεις από μικροφώνου του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Γιώργου Πασχόπουλου, οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής παρέμεναν στο χώρο.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκλεγμένο κόμμα με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, που ο Δήμος οφείλει να προσκαλεί στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, είναι πέραν των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας οφείλει να λειτουργεί κατευναστικά προστατεύοντας την ασφάλεια των πολιτών, όταν αυτή πρόδηλα απειλείται και αυτό έπραξε και χθες αναβάλλοντας την εκδήλωση μνήμης και αναγκάζοντας τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να αποχωρίσουν, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο σεφ κ. Νικόλας Σακελλαρίου αφήνει για λίγο τα λαμπερά πλατό και έρχεται στην Ελασσόνα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Γιορτή [ ... ]

article thumbnail

Μια νέα σύγχρονη σχολική μονάδα παραδόθηκε από το Δήμο Ελασσόνας στους μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε χώρο που μίσθωσε ο δήμο [ ... ]

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 10:28
Νέα δημοτική βιβλιοθήκη στην Ελασσόνα
article thumbnail

Σε εξέλιξη διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του χώρου

article thumbnail

Το «Olympus bike challenge» είναι ένα μοναδικό ποδηλατικό αθλητικό γεγονός και ο Δήμος Ελασσόνας είναι υποστηρικτής της διαδρομής των 880 χιλιομέτρων που θα διανύσει ο αθλητ [ ... ]