Αναβολή της εκδήλωσης μνήμης των εκτελεσθέντων πατριωτών στην Τσαριτσάνη

Share

Ο Δήμος Ελασσόνας προς αποφυγήν των περαιτέρω επεισοδίων που θα ελάμβαναν χώρα στην Πλατεία της ιστορικής κωμόπολης Τσαριτσάνης υποχρεώθηκε να αναβάλει την εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες πατριώτες, που ήταν προγραμματισμένη για χθες.

Το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα που προκλήθηκε στην Πλατεία με την παρουσία του τοπικού βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μελών του κόμματος κρίθηκε ότι θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για την ασφάλεια των πολιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά κάθε ηλικίας.

Με δεδομένη την θέση των αστυνομικών αρχών, ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των παραβρισκόμενων, κρίθηκε φρόνιμο να αναβληθεί για άλλη ημερομηνία η εκδήλωση μνήμης, καθώς παρά τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών και τις εκκλήσεις από μικροφώνου του Δημάρχου Ελασσόνας, κ. Γιώργου Πασχόπουλου, οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής παρέμεναν στο χώρο.

Το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκλεγμένο κόμμα με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, που ο Δήμος οφείλει να προσκαλεί στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του, είναι πέραν των θεσμικών αρμοδιοτήτων του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας οφείλει να λειτουργεί κατευναστικά προστατεύοντας την ασφάλεια των πολιτών, όταν αυτή πρόδηλα απειλείται και αυτό έπραξε και χθες αναβάλλοντας την εκδήλωση μνήμης και αναγκάζοντας τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής να αποχωρίσουν, χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]