Δωρεάν εμβολιασμοί ανασφάλιστων παιδιών

Share

anthroposΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ "ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

Ο Δήμος Ελασσόνας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά Ανασφάλιστα, όχι Απροστάτευτα» της κοινωφελούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ".

Η εκστρατεία αφορά εμβολιασμούς παιδιών από ανασφάλιστες οικογένειες και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, τα σχολεία, τις δημοτικές και τις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας.

Ο Δήμος Ελασσόνας και ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου προχώρησε ήδη στην ενημέρωση των δημοτών για τη συγκεκριμένη δράση μέσω των προέδρων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και θα ακολουθήσει η ενημέρωση μέσω των σχολείων, νηπιαγωγείων και δημοτικών παιδικών σταθμών, των τοπικών ιατρείων καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Όσες οικογένειες πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια (ανασφάλιστοι Έλληνες ή αλλοδαποί) θα πρέπει να φέρουν για έλεγχο το μπλε βιβλιάριο εμβολιασμών του κάθε παιδιού, το οποίο θα εξεταστεί από παιδίατρο του ΚΥΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ελλείψεις του και θα κρατείται φωτοαντίγραφο αυτού. Επισημαίνεται ότι μπορούν να συμπεριληφθούν όλα τα εμβόλια του εθνικού υποχρεωτικού εμβολιασμού, με εξαίρεση το BCG (όπου πρέπει να προηγηθεί δερμοαντίδραση mantoux) και το εμβόλιο για τον ιό των ανθρώπινων κονδυλωμάτων- HPV.

Όταν ο αριθμός των παιδιών φτάσει τα 50 θα καταγραφούν σε κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού καθώς και τον αριθμό και το είδος των εμβολίων που απαιτείται για κάθε παιδί ονομαστικά. Ο κατάλογος αυτός θα μας αποσταλεί συνοδευόμενος από τα φωτοαντίγραφα των μπλε βιβλιαρίων και σχετική αίτηση προς την οργάνωση Αποστολή Άνθρωπος στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα λάβουν μέρος και των εμβολίων που θα χρειαστούν.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του εμβολιασμού θα ανακοινωθεί τόσο από το Κέντρο Υγείας, όσο και από το Δήμο και τον ΟΚΠΑΠΔΕ, οι οποίοι αναλαμβάνουν την έγκαιρη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων οικογενειών.

Καλούνται όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στον δωρεάν εμβολιασμό ή όσοι θέλουν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Ελασσόνας στο τηλέφωνο 2493350224 ή με το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας (Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας κ. Αλέξη, κ. Γέρμανου, κ. Λιάπη) στο τηλέφωνο 2493350023.

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]