Τρόφιμα θα λάβουν 8.622 Δικαιούχοι στο Δήμο Ελασσόνας

Share

Οι 8.622 δικαιούχοι στο Δήμο Ελασσόνας θα λάβουν δωρεάν τρόφιμα μέσω του προγράμματος της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που θα δώσει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να παραλάβουν βασικά είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, τυρί φέτα, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και ελαιόλαδο.

Η μεγάλη αυτή εκστρατεία διανομής τροφίμων ξεκίνησε αυτές τις ημέρες και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Δήμο Ελασσόνας μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας.

Ο Δήμος Ελασσόνας υλοποιεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά τη διανομή τροφίμων σε άτομα, που έχουν πραγματική ανάγκη, γι' αυτό και τα κριτήρια για τη συμμετοχή είναι εισοδηματικά και κοινωνικά.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και ο Οργανισμός για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες, τόσο στην καταγραφή του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων, που προηγήθηκε, όσο και στη διανομή των τροφίμων, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Δήμος Ελασσόνας υλοποιώντας το πρόγραμμα μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας παρέχει μια σημαντική βοήθεια με βασικά διατροφικά προϊόντα, σε συμπολίτες μας με χαμηλό εισόδημα, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος, σε έναν μεγάλο αριθμό οικογενειών, αναλογικά με τον πληθυσμό του.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει ότι: «σε μια περίοδο τόσο δύσκολη για τη χώρα μας, οι υπηρεσίες του Δήμου μας στέκονται στο πλευρό των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων με κάθε δυνατή βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν. Ο Δήμος μας με την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, προσπαθεί να ανακουφίσει έστω και στο ελάχιστο την δεινή οικονομική τους κατάσταση. Θα ήμασταν ευτυχείς αν ωφελούμενοι του προγράμματος ήταν και οι 16.972, αλλά οι τελικοί δικαιούχοι είναι 8.622 και αυτό γιατί η αξιολόγηση των αιτήσεων των δικαιούχων φέτος, πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (μέσω του ΤΑΧΙΣ) και τα εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν ήταν αισθητά μειωμένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Για δεύτερη φορά στο Δήμο μας θα γίνει διανομή ενός τεράστιου όγκου τροφίμων, σε σύνολο περίπου 120 τόνων».

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η παραλαβή ζυμαρικών, αυτή την εβδομάδα γίνεται παραλαβή κεφαλογραβιέρας, ενώ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η παραλαβή φέτας, ελαιόλαδου και γραβιέρας.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΦΙΣΩΝ

article thumbnail

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας σας προσκαλούν στη συναυλία «Μο [ ... ]

article thumbnail

Ανεύθυνες χαρακτήρισε με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τις καταγγελίες περί δήθεν ελλείμματος στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας έχει ξεκινήσει την εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

article thumbnail

Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την [ ... ]