"Γραμμή του Δημότη" στο Δήμο Ελασσόνας

Share

gramdimotiΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΣΤΟ 2493350200 ΜΕ ΑΠΛΗ ΧΡΕΩΣΗ

Ανταποκρινόμενος στα μηνύματα και τις ανάγκες των δημοτών με συνεπή, άμεσο και αξιόπιστο τρόπο, ο Δήμος Ελασσόνας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα καθημερινότητας των δημοτών.

Η δημοτική αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στην αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων των δημοτών και γι' αυτό βελτιώνει το σύστημα Διαχείρισης Αιτημάτων Καθημερινότητας, που καλύπτει τις βασικότερες υπηρεσίες του δήμου προς τους δημότες, όπως καθαριότητα, κοινόχρηστοι χώροι, ηλεκτροφωτισμός, συντήρηση οδών και πλατειών.

Η Γραμμή του Δημότη του Δήμου Ελασσόνας λειτουργεί στον τηλεφωνικό αριθμό 24933-50200 (με απλή χρέωση) από τις 08.30' έως τις 13.30' από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός επισήμων αργιών. Ήδη η Γραμμή του Δημότη λειτουργεί πιλοτικά από τον περασμένο Οκτώβριο με ηχογραφημένο μήνυμα του τηλεφωνικού κέντρου και υποδοχή των κλήσεων από την τηλεφωνήτρια του δημοτικού καταστήματος.

Πώς λειτουργεί η Γραμμή του Δημότη

Η Γραμμή του Δημότη παραλαμβάνει και καταχωρεί τα αιτήματα/παράπονα, που υποβάλλονται από τους πολίτες στον τηλεφωνικό αριθμό 24933-50200 και συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες του Δήμου, προκειμένου να απαντήσει στον πολίτη εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών.

Για το σκοπό αυτό οι Διευθύνσεις, τα Τμήματα και οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε κάθε περίπτωση, είναι υποχρεωμένες να ανταποκρίνονται έγκαιρα στα αιτήματα της Γραμμής του Δημότη για παροχή των σχετικών στοιχείων και πληροφοριών, ώστε να επιτυγχάνεται άμεσα και αποτελεσματικά η προώθηση και διεκπεραίωση των αιτημάτων.

Επισημαίνεται ότι η Γραμμή του Δημότη παραλαμβάνει και παρακολουθεί τα αιτήματα καθημερινότητας των δημοτών, ενώ η κύρια ευθύνη των απαντήσεων βαρύνει τις αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες.

Σε περίπτωση που η αρμόδια Υπηρεσιακή Μονάδα κρίνει ότι για την εξέταση του θέματος θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από τις δύο εργάσιμες ημέρες που έχουν οριστεί, προσδιορίζει το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για την αντιμετώπιση του θέματος και την παροχή αντίστοιχης απάντησης, πάντοτε εντός των νόμιμων χρονικών ορίων. Στη συνέχεια η Γραμμή του Δημότη ενημερώνει τηλεφωνικά τον πολίτη.

Αν το αίτημα δεν μπορεί να απαντηθεί προφορικά ή θεωρηθεί σύνθετο, ζητείται από τον πολίτη να το υποβάλλει γραπτώς. Σε κάθε περίπτωση το αίτημα/παράπονο καταγράφεται στο ηλεκτρονικό αρχείο που τηρείται στην ειδική εφαρμογή Διαχείρισης Αιτημάτων Καθημερινότητας.

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γραμμής του Δημότη διαθέτουν μόνο ο υπάλληλος της τηλεφωνικής γραμμής, το Γραφείο Δημάρχου και οι αρμόδιες υπηρεσιακές μονάδες που εμπλέκονται στη διεκπεραίωση των αντίστοιχων αιτημάτων. Ο πολίτης θα ενημερωθεί άμεσα από τη Γραμμή του Δημότη, όταν το αίτημά του έχει διεκπεραιωθεί ή απαντηθεί, ενώ σε κάθε περίπτωση έχει τη δυνατότητα να καλεί τη γραμμή επικοινωνίας, προκειμένου να ενημερώνεται για την πορεία διεκπεραίωσης του αιτήματός του.

Η Γραμμή του Δημότη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος εξυπηρέτησης του πολίτη, το οποίο αναπτύσσεται από το Δήμο Ελασσόνας με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στόχο τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών του.

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα

article thumbnail

Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

article thumbnail

Επιστολή στον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης του κατα [ ... ]

article thumbnail

Εκλέχτηκε το Νέο Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή 29 νέων ηλικίας 17- 32 ετών, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

article thumbnail

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Δήμο Ελασσόνας οι εκπαιδευτικές συναντήσεις για γονείς, από το τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας-Κέντρο Κοινότητας σε συνεργασία με τον  [ ... ]