Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών

Share

• Η προθεσμία υποβολής αίτησης ισχύει μέχρι τις 30-11-2014.

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ελασσόνας, ενημερώνει τους δημότες Ελασσόνας πως προχωρεί σε ρύθμιση του συνόλου των βεβαιωμένων οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση, όπως αυτή προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, ισχύει μέχρι τις 30-11-2014.

Συγκεκριμένα:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:

Α. Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31/12/2009 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:

α. Όσοι προχωρήσουν σε εφάπαξ εξόφληση απαλλάσσονται 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και 10% του κεφαλαίου.

β. Όσοι προχωρήσουν σε διακανονισμό έως 24 δόσεις απαλλάσσονται 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Β. Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1/1/2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:

α. Για ποσό έως 5.000 ευρώ έως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

β. Για ποσά από 5.000,01 ευρώ έως 10.000 ευρώ έως 48 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 50% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

γ. Για ποσά από 10.000,01 ευρώ έως 20.000 ευρώ έως 72 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 30% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

δ. . Για ποσά από 20.000, 01 ευρώ και πάνω έως 100 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή του 10% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

ε. Για εφάπαξ εξόφληση ανεξαρτήτως ποσού, απαλλαγή του 100% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου Ελασσόνας ή στο τηλ. 2493350243 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα Δημοτικού Συ [ ... ]

article thumbnail

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα αθλητικά προγράμματα «Κύκλοι Άθλησης» και «Εργαστήρια Ευεξίας», τα οποία υλοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Αντιδη [ ... ]

article thumbnail

Για την Πολωνία αναχωρεί την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας όπου θα συμμετάσχει στο 16ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στην πόλη Μσάνα Ντόλνα (Mszana a Dolna) [ ... ]

article thumbnail

ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΝΟΛ ΑΕ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

article thumbnail

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ