Ορχήστρα νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης 2013

Share

Η ΕΡΤ διοργανώνει και φέτος τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό επιλογής μελών της Ορχήστρας Νέων Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ο.Ν.Ε.Ε. 2013) για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014. Πρόκειται για μία μοναδική Ορχήστρα, στην οποία συμπράττουν οι πιο ταλαντούχοι νέοι μουσικοί της Ευρώπης υπό τη διεύθυνση διάσημων μαέστρων. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μουσικοί που παίζουν ένα όργανο Συμφωνικής Ορχήστρας (εκτός από πιάνο και σαξόφωνο), ηλικίας από 14 έως 24 ετών, υπήκοοι μίας από τις 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ακροάσεις των υποψηφίων θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο Αθηνών σε δύο γύρους, ο πρώτος το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και ο δεύτερος το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου. Την κριτική επιτροπή θα απαρτίσουν καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοί. Οι επιτυχόντες θα συμμετάσχουν στις περιοδείες της Ορχήστρας το καλοκαίρι του 2013 και την άνοιξη του 2014.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών για την προκριματική και την τελική φάση, είναι η Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και τις αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στη διεύθυνση  www.ert.gr ή να καλέσουν στα τηλέφωνα 210. 60.66.116 – 7.

Η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δημιουργήθηκε το 1976 και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει από το 1981. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 60 νέοι μουσικοί εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ορχήστρα, οι οποίοι έχουν πλέον διαμορφώσει τη γενιά των νέων καταξιωμένων επαγγελματιών μουσικών της χώρας μας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ_ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.(pdf)

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.(pdf)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ.(pdf)

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΛΙΚΟΥ.(pdf)

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελασσόνας, λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά, ενθαρρύνει τη  [ ... ]

article thumbnail

Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2024 θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι για την ένταξή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσό [ ... ]

article thumbnail

Έναν ακόμη εξωτερικό απινιδωτή παραχώρησε προς χρήση ο Δήμος Ελασσόνας, αυτή τη φορά στο Μεσοχώρι, μετά από αίτημα του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσοχωρίου «Ο Άγιος Δημ [ ... ]

article thumbnail

Στην αποκατάσταση ζημιών σε πλακόστρωτους δρόμους στις κοινότητες Καρυάς και Λιβαδίου προχώρησε ο Δήμος Ελασσόνας, αλλάζοντας όψη στα πλακόστρωτα στους παραδοσ [ ... ]

article thumbnail

Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης πεζοδρομίων δίπλα στο τοξωτό γεφύρι της Ελασσόνας ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Ελασσόνας στη συνοικία Βαροσίου.