Σύνδεση Μετεώρων μέσω του δρόμου Λογγά Βερδικούσιας με τον Όλυμπο

Share

BERIKOYSIA-LOGAΈνταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

Νέα οδική σύνδεση αποκτούν οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας και Τρικάλων καθώς εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η κατασκευή του δρόμου Βερδικούσια – Λογγά προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελούσε αίτημα 35ετίας καθώς οι αρχικές μελέτες τροποποιήθηκαν αρκετές φορές, χρηματοδότηση δεν υπήρχε, ενώ «αγκάθι» αποτελούσε η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διαδικασία. Το έργο αφορά την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση τμήματος 7,5 χιλιομέτρων, καθώς η προηγούμενη εργολαβία περιελάμβανε τα 2,3 χλμ. της οδού.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους μέχρι σήμερα στήριξαν αυτό το έργο, και ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ελασσόνας, το δασαρχείο, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Βερδικούσιας, τη Διαχειριστική Αρχή και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνετέλεσαν για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος, επισήμανε:

«Η χρονιά ξεκινάει πολύ καλά με μια πολύ σημαντική ανακοίνωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού. Ένα αίτημα πολλών γενεών της πρώην Κοινότητας Βερδικούσιας, πολλών αιρετών, αλλά και όλου του σημερινού Δήμου Ελασσόνας, για σύνδεση των Μετεώρων, μέσω Λογγά-Βερδικούσιας με τον Όλυμπο, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Θέλουμε πραγματικά να εξάρουμε την προσπάθεια αυτή, και να τονίσουμε πως βρίσκεται επιτέλους λύση χάρη στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου να σταματήσει η απομόνωση της πάλαι ποτέ επαρχίας Ελασσόνας, σημερινού Δήμου Ελασσόνας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό, παλαιότερα όλες τις προσπάθειες των έπαρχων Ελασσόνας και όλων των παραγόντων της περιοχής, τον πρώην νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρό, για την πραγματοποίηση των 2 πρώτων χιλιομέτρων, και φυσικά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Το Γραφείο Τύπου

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Δήμος προχώρησε σε κατάτμηση έργου με σκοπό τ [ ... ]

article thumbnail

Μια μαγική βραδιά πολιτισμού και συγκίνησης

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025 11:49
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς
article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας παρουσιάζει τον Χάρτη Απινιδωτών

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Στου Παπά το Ίσιωμα», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 19:00,  [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας συναντήθηκε πρόσφατα με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δέσποινα Παληαρούτα, με σκοπ [ ... ]