Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ελασσόνας Γ.Πασχόπουλου στον ΥπΑΑΤ για την μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης

Share

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Γεώργιος Πασχόπουλος στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεώργιο Καρασμάνη, αναφορικά με τη μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε παραγωγούς του Δήμου Ελασσόνας, λόγω της μη επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι τις τελευταίες ημέρες δεχόμαστε σωρεία παραπόνων από παραγωγούς όλων των κοινοτήτων του Δήμου Ελασσόνας για την μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης λόγω μη επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων.

Το πρόβλημα, όπως έχουμε ενημερωθεί, έχει προκύψει διότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενέταξε μέσα στους πίνακες των δασικών εκτάσεων και εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση που χρησιμοποιούνται όμως ως βοσκότοποι, με αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος βοσκήσιμης γης να χαρακτηριστεί ως δασική έκταση και να θεωρείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ως μη επιλέξιμος βοσκότοπος.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μη πλήρωση των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας των αιτήσεων αρκετών παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας και την μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους εν λόγω παραγωγούς, δημιουργώντας μείζον πρόβλημα στον κτηνοτροφικό κλάδο του Δήμου που θεωρούμε ότι είναι ο στυλοβάτης του εισοδήματος των δημοτών μας.

Στην πιο δύσκολη καμπή της ελληνικής οικονομίας, η γεωργία και η κτηνοτροφία θα πρέπει να θεωρούνται οι κυριότεροι πλουτοπαραγωγικοί κλάδοι για την χώρα και θα πρέπει με κάθε τρόπο η κεντρική διοίκηση να στηρίζει τους παραγωγούς με πολιτικές που ευνοούν την ανάπτυξή τους και όχι να παρεμποδίζει με τις πολιτικές της την ενίσχυση του εισοδήματος τους.

Επειδή η μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης, λόγω μη επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, συνιστά κατάφορη αδικία σε βάρος των παραγωγών όχι μόνο του Δήμου Ελασσόνας αλλά και όλων των ορεινών δήμων, σας παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε την πολιτική σας στο θέμα της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων με κύριο μέλημα την οικονομική επιβίωση των παραγωγών, σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και προχωρήσετε στην άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στους απορριπτόμενους παραγωγούς»

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]