Επιστολή Ευαγγέλου στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Share

Nikolaos Evaggelou«Να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα στο Λιβάδι»

Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Ασφάλειας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, η οποία κοινοποιείται στους βουλευτές του νομού Λάρισας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντη Θεσσαλίας, απέστειλε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ζητώντας να παραμείνει το αστυνομικό τμήμα στο Λιβάδι.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κε Υπουργέ,

Με έκπληξη αλλά και ανησυχία πληροφορούμαστε την πρόθεση της ηγεσίας της Αστυνομίας να προχωρήσει στην κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος Λιβαδίου καθώς στον προϋπολογισμό της Αστυνομίας του έτους 2015, δεν προβλέπεται κονδύλι για την λειτουργία του Αστυνομικού τμήματος του χωριού.

Κε Υπουργέ,

Είναι πολύ πιθανό το Λιβάδι Ελασσόνας να αποτελεί για σας απλά μια μικρή κουκίδα στον γεωγραφικό χάρτη της χώρας. Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως το ομώνυμο χωριό είναι γεωγραφικά απομονωμένο, και απομακρυσμένο από αστικά κέντρα, και τα γύρω τοπικά διαμερίσματα. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης και του υψομέτρου αντιμετωπίζει ειδικές καιρικές συνθήκες και παρατεταμένο χειμώνα για 5 έως 6 μήνες.

Στο Λιβάδι σήμερα ζουν περίπου 2.500 μόνιμοι κάτοικοι και το υψόμετρό του είναι 1.200 μέτρα. Αποτελεί ίσως μοναδικότητα στον Ελλαδικό χώρο να ζουν τόσοι μόνιμοι κάτοικοι σε τέτοιο υψόμετρο. Ο Πληθυσμός αυτός σε ορισμένες περιόδους, κατά τους θερινούς μήνες σχεδόν διπλασιάζεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται τον οικισμό και τον υπόλοιπο χρόνο.

Εκτρέφονται 50.000 αιγοπρόβατα και 1.000 βοοειδή σε σύγχρονες σταβλικές εγκαταστάσεις, που εξυπηρετούνται μέσα από ένα πλέγμα αγροτικής οδοποιίας 450 χιλιομέτρων περίπου σε ιδιαίτερα δύσβατη ορεινή περιοχή, καθώς και με σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης αυτών. Παράλληλα, η γεωργική έκταση 36.000 στρεμμάτων με ένα πλέγμα αρδευτικών γεωτρήσεων και δύο φραγμάτων συμπληρώνει την αγροτική οικονομία. Τέλος, οι δασεργάτες μας, οργανωμένοι σε δύο συνεταιρισμούς, αναλαμβάνουν αποστολές σε όλα τα δάση της πατρίδας μας.

Κύριε υπουργέ,

Σας ζητώ όπως παρέμβετε και διασώσετε το αστυνομικό τμήμα του Λιβαδίου, εμφυσώντας με την απόφαση σας αυτή το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους μιας ορεινής περιοχής, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να φυλούν Θερμοπύλες, αψηφώντας όλους τους κινδύνους που απορρέουν από την απόφασή τους αυτή.

Στο νομό της Λάρισας, όπως φαντάζομαι θα σας έχουν ήδη πληροφορήσει οι επιτελείς σας, είχαμε επιθέσεις και δολοφονίες ηλικιωμένων σε ορεινές κοινότητες, στις οποίες απουσιάζουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να εγκρίνετε την κατάργηση ενός αστυνομικού τμήματος μιας τόσο απομακρυσμένης κοινότητας στην οποία διαμένουν 2.500 μόνιμοι κάτοικοι.

Είμαι σίγουρος κύριε υπουργέ πως θα σταθείτε στο πλευρό των κατοίκων του Λιβαδίου.

Με εκτίμηση

και στη διάθεσή σας για μια ειλικρινή συνεργασία

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας

Νίκος Ευαγγέλου

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας τιμά την 114η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης και της Επαρχίας Ελασσόνας και διοργανώνει σειρά επετειακών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή της Εκκ [ ... ]

article thumbnail

Βελτιώθηκαν η οδική ασφάλεια και οι συνθήκες κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη διαδρομή

article thumbnail

Την Απελευθέρωση της Βερδικούσιας και τη συμβολή των ανθρώπων της στον αγώνα για την ελευθερία θα τιμήσει ο Δήμος Ελασσόνας, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία Π[ ... ]

article thumbnail

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδ [ ... ]

article thumbnail

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς ολοκληρώθηκε στον Δήμο Ελασσόνας, χάρη στη δωρεά του Σωματείου Κοινωνικής Μέριμνας «ΕΙΡΗΝΗ» και στην εΠ[ ... ]