Μείωση τελών Ύδρευσης και Επέκταση του Κοινωνικού Τιμολογίου στο δήμο Ελασσόνας

Share

deyaΕυαγγέλου: Παραμάνουμε πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες

Σε μείωση των τελών ύδρευσης, των τελών σύνδεσης καθώς και επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου σε ολόκληρο τον δήμο της Ελασσόνας αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΛ.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

1. Ειδικό τέλος του νόμου 1069/80, 24% σε όλες τις κατηγορίες (από 80 % ήτοι μείωση 70%)

2. Τέλος σύνδεσης με το δίκτυο ύδρευσης 180,00 € (από 250,00 € ήτοι μείωση 28%) έως 8 m. Για απόσταση μεγαλύτερη των 8 m από τον κεντρικό αγωγό που απαιτείται εκσκαφή, σε άσφαλτο ή τσιμέντο 25,00 € / τρέχον μέτρο και χώμα 5,00 € / τρέχον μέτρο

3. Εγγύηση για κάθε σύνδεση 30,00 € ή οποία επιστρέφεται ή συμψηφίζεται μετά την εκκαθάριση του τελευταίου λογαριασμού. Αυτό ισχύει για κάθε συμβόλαιο και για κάθε καταναλωτή.

Για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα σε τρίτους εφόσον δεν προσκομισθεί το συμβόλαιο ενοικίασης στην υπηρεσία για αλλαγή του ονόματος του καταναλωτή, τότε η όποια οφειλή θα βαρύνει τους ίδιους.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η όποια οφειλή προκύψει βαρύνει τον τελευταίο καταναλωτή σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει προσκομισθεί στην υπηρεσία, εφόσον αυτός δεν έχει κάνει διακοπή και εκκαθάριση της κατανάλωσης που τον βαρύνει.

5. Μετατόπιση υδρομέτρου 70,00 € ( από 150,00 € με την προηγούμενη τιμολόγηση)

6. Επανασύνδεση υδρομέτρου 15,00 € (από 25,00 € με την προηγούμενη τιμολόγηση)

7. Αντικατάσταση υδρομέτρου 40,00 (με την προηγούμενη τιμολόγηση ισχύουσα τιμή υδρομέτρου)

8. Εκκένωση ιδιωτικού βυτίου βοθρολυμάτων 70,00 € ανά βυτίο

9. Η πάγια χρέωση θα είναι 25 m3 νερού (για όλες τις κατηγορίες)

10. Οι κλίμακες και το κόστος κυβικού ανά κλίμακα παραμένει ως έχει

11. Το τέλος χρήσης αποχέτευσης παραμένει ως έχει

Πλέον των παραπάνω, θα θεσπιστεί για την προστασία των ευπαθών ομάδων των καταναλωτών που είναι κάτοικοι και δημότες του δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα για: άπορους, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους και μονογονεϊκές οικογένειες κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.

Το κοινωνικό τιμολόγιο θα εφαρμόζεται για τα πρώτα 50 m3 σε λογαριασμούς που εκδίδονται ανά τρίμηνο και 60 m3 σε λογαριασμούς που εκδίδονται ανά τετράμηνο.

Στις περιπτώσεις όπου απαιτείται εκκαθαριστικό σημείωμα η ένταξη σε κατηγορία έκπτωσης ισχύει για ένα έτος και ανανεώνεται με την προσκόμιση εκ νέου των δικαιολογητικών που απαιτούνται.

1. Μείωση της τάξης του 90%, δικαιούχοι:

άποροι πολίτες σε κατάσταση πλήρους ένδειας οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στην διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας και θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση βεβαίωσης από τη διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας που θα πιστοποιεί την οικονομική τους αδυναμία.

2. Μείωση της τάξης του 50%, Δικαιούχοι:

α) άποροι πολίτες με βιβλιάριο ανασφάλιστου οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στην διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας και θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση, βεβαίωσης από τη διεύθυνση κοινωνικής πρόνοιας, βιβλιάριου ανασφάλιστου από το οποίο αποδεικνύεται η δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

β) άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τους βαρύνουν με αναπηρία 67% και άνω, προσκομίζοντας πιστοποιητικό από την οικία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ή από την επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους από το οποίο να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

γ) πολύτεκνες οικογένειες εφόσον το μικρότερο ηλικιακά τέκνο δεν έχει κλείσει το 18ο έτος ή το 24ο εφόσον σπουδάζει, και θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύει την πολυτεκνική τους ιδιότητα και βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το Κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά τέκνο.

3. Μείωση της τάξης του 30%, Δικαιούχοι:

α) τρίτεκνες οικογένειες εφόσον το ετήσιο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα είναι μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000,00 € και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου ή του 24ου έτους της ηλικίας, εφόσον σπουδάζει, του μικρότερου τέκνου, και θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση, πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύει την τριτεκνία, εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγουμένου της ένταξης έτους και βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το Κράτος σχολή του μικρότερου τέκνου.

β) μονογονεϊκές οικογένειες εφόσον το ετήσιο εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 12.000,00 € προσαυξανόμενο κατά 2.000,00 € για κάθε παιδί πέραν του πρώτου και μέχρι του 18ου ή 24ου έτους εφόσον σπουδάζει, και θα βεβαιώνεται με την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης που να αποδεικνύει τη μονογονεϊκότητα, αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος για το προηγούμενο της ένταξης έτους, βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το Κράτος σχολή του μικρότερου τέκνου.

Μετά τις σχετικές αποφάσεις της ΔΕΥΑΕΛ ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου δήλωσε:

«Παραμένοντας πιστοί στις προεκλογικές μας εξαγγελίες δρομολογούμε μειώσεις στα τέλη ύδρευσης των συνδημοτών μας δίνοντας ανάσα στα νοικοκυριά που υποφέρουν από την κρίση.

Δεσμεύομαι πως από την ώρα που όλοι οι συνδημότες θα πληρώνουν το νερό που τους αναλογεί θα υπάρξει περαιτέρω μείωση».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]

article thumbnail

Τη σύμβαση του έργου της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 5MWp για τις ανάγκες της ΔΕΥΑ Ελασσόνας υπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνα [ ... ]