Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελασσόνας

Share

FE010204«Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση»

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Φαρμακείου – Βεστιαρίου της Ελασσόνας πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα και του Δημάρχου της πόλης της κ. Νίκου Ευαγγέλου, σε μια εκδήλωση η οποία σημαδεύτηκε από τη διάθεση όλων για προσφορά στον αδύναμο συνάνθρωπο.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτωνας, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης για τη συνεργασία ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη και το δήμο Ελασσόνας με στόχο να «απαλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποι μας», τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ότι ἡ συλλογικότητα και ἡ συνεργασία, όταν κινούνται πέρα και πάνω οπό προσωπικά συμφέροντα, επιδιώξεις, ιδεολογίες και φιλοδοξίες, πώς έχουν αγαθά και ωφέλιμα αποτελέσματα.

Το θέμα της φιλανθρωπίας είναι λεπτότατο και χρειάζεται διακριτικούς χειρισμούς. Οπωσδήποτε δεν θα λύσουμε εμείς το πρόβλημα της φτώχειας, της ένδειας ἤ άλλων βιοποριστικών προβλημάτων πού ταλαιπωρούν τούς συνανθρώπους μας.

Όμως δεν μένουμε αμέτοχοι και ασυγκίνητοι μπροστά σ' αυτήν την πραγματικότητα. Και γι' αυτό με την ίδρυση του κοινωνικού παντοπωλείου, πού στεγάζεται σε χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας Ὀλυμπιωτίσσης, Μητρόπολη και Δήμος βάζουμε το λιθαράκι σαν χέρια ἀλληλονιπτόμενα στην διακονία της φιλανθρωπίας».

Με τη σειρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου, αφού εξήρε την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Ελάσσονος, σημείωσε πως κινητήρια δύναμη της από κοινού προσπάθειας είναι η «διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο μας, ιδιαιτέρως σε αυτόν που έχει ανάγκη».

Χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Ευαγγέλου τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο τιμόνι του δήμου Ελασσόνας, ξεκαθάρισα σε όλους τους τόνους πως πρωταρχική μου επιδίωξη είναι, με τα λιγοστά μέσα που έχουμε στη διάθεση μας αυτό το διάστημα, να σταθώ πλάι σε όσους «μάτωσαν» από την κρίση, σε όλους όσους είδαν τη ζωή τους να αλλάζει και να έρχονται κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω. Είναι αυτός ο στόχος που έθεσα μαζί με τους συνεργάτες μου, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, και που τον υλοποιούμε σήμερα.

Έτσι βλέπουμε εμείς την αποστολή μας. Με τον τρόπο αυτό, με ενέργειες δηλαδή σαν τη σημερινή, στέλνουμε ουσιαστικό μήνυμα στήριξης όλων των συμπολιτών μας, υφαίνοντας ένα δίχτυ προστασίας σε καιρούς δύσκολους. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Αυτό είναι το μήνυμά μας, αυτός είναι ο στόχος μας.

Τώρα είναι η ώρα να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις, όλους όσους μπορούν να συνεισφέρουν, με στόχο να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, ως κοινωνία, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Εύχομαι και ελπίζω οι προσφορές να είναι τόσες πολλές που θα μας αναγκάσουν να υλοποιήσουμε πιο γρήγορα, αυτά που έχουμε σχεδιάσει για το μέλλον».

Στα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ελασσόνας παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κκ. Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας και Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Μαρία Μαμάρα, οι Αντιδήμαρχοι Ελασσόνας, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου.

FE010208

 

 

 

 

 

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου καλεί ο Δήμος Ελασσόνας τους αρδευτές που οφείλουν και θα κληθούν μέσα στις επόμενε [ ... ]

article thumbnail

Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 19:00, Αίθουσα ΚΔΒΜ Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

article thumbnail

Πρόσκληση σε νέους και νέους να εγγραφούν στο μητρώο νέων για τη συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων απηύθυναν σήμερα με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε  [ ... ]

article thumbnail

Τη νέα Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας εξέλεξε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, η οποία αποτελείται από δραστήριες γυναίκε [ ... ]

article thumbnail

Τη σύμβαση του εμβληματικού έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) του Δήμου Ελασσόνας» υπέγραψαν  [ ... ]