Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Share

allhleggyhΕυαγγέλου: Πλαίσιο αλληλεγγύης προς τους αδύναμους

«Πληροφορούμαι από σημερινά δημοσιεύματα πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξει εντός του Ιουλίου η πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το οποίο θα αφορά 40.000 φτωχά νοικοκυριά που ζουν σε τριάντα επιλεγμένους δήμους.

Ο μοναδικός δήμος του νομού, ο οποίος συμμετέχει στην πιλοτική πρώτη φάση του εν λόγω προγράμματος, είναι ο Δήμος Ελασσόνας και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που το ενδιαφέρον μας είναι μεγαλύτερο.

Σε μια εποχή όπου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η χώρα που βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην ΕΕ-28, όσον αφορά τον κίνδυνο φτώχειας, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου αλληλεγγύης προς όλους όσους αδυνατούν να ανταπεξέρθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, στήνοντας θεσμούς, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο Ελασσόνας, oι οποίοι δεν υπήρχαν».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Τη διακεκριμένη αθλήτρια χορού, με καταγωγή από την Καρυά, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Ν. Γάτσας

article thumbnail

Σάββατο 29 Αυγούστου 2026 | 12:30 | Αίθουσα Τοπικού Πολιτισμού Ελασσόνα

article thumbnail

Νέα θεσμική αναγνώριση με σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες για τον τόπο

article thumbnail

Νέα Γενική Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας – ΑΕΝΟΛ Α.Ε. ανέλαβε η κ. Αναστασία Κατσαγιάννη, μέχρι πρότινος Διευθύντρ [ ... ]