Δήλωση Δημάρχου Ελασσόνας για την 28η Οκτωβρίου

Share

evaggelouΟ Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα ο ελληνικός λαός γιορτάζει το έπος του 1940. Μαζί του γιορτάζουν όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι, όλοι οι ελεύθεροι λαοί.

Το παράδειγμα των ηρωικών Ελλήνων, που με το αίμα τους άφησαν ανεξίτηλη βούλα αίματος στον χάρτη των παγκόσμιων αγώνων για ελευθερία, αποτελεί παράδειγμα που ξεπερνάει κατά πολύ τα σύνορα της χώρας.

Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, ας εντρυφήσουμε στις σελίδες της ιστορίας και ας διδαχθούμε από την στάση εκείνων των Ελλήνων. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες, τίποτα δεν κερδίζεται αν κάποιος δεν σαλπίσει πραγματικό προσκλητήριο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι. Η χώρα μας διαθέτει όμως τα απαραίτητα ιστορικά πρότυπα, πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον μας. Στο χέρι μας είναι να προβάλλουμε αυτά ακριβώς τα πρότυπα και όχι όλα αυτά που ναρκοθετούν την πορεία μας στο αύριο.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες όπου γης.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προσκαλεί τους μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής μας να γνω [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές, ισχύει και φέτος η υποχρέω [ ... ]

article thumbnail

Με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, ο Δήμος Ελασσόνας, μέσω της Αντιδημαρ [ ... ]

article thumbnail

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων άρδευσης, δίνει ο Δήμος Ελασσόνας στους αρδευτές μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2026.

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Η Φανή χωρίς φωνή» της συγγραφέως Ελένης Τζιγκούρα, σε συνεργασία [ ... ]