Συνάντηση και ενημέρωση με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Γαλακτοκομικής Σχολής

Share

synpr1Ευαγγέλου: Η Γαλακτοκομική Σχολής της Ελασσόνας δεν είναι υπόθεση μόνο της δημοτικής αρχής

Συνάντηση και ενημέρωση των προέδρων χωριών και κοινοτήτων της Ελασσόνας, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία τμήματος Γαλακτοκομικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, υποστήριξε:

Η Γαλακτοκομική Σχολή, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Σεπτέμβριο, ως παράρτημα του 2ου ΙΕΚ Λάρισας, και από την επόμενη χρονιά, μεταφερόμενη στο παλιό Καπνεργοστάσιο, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, δεν είναι μια υπόθεση που αφορά μόνο την δημοτική αρχή. Είναι μια υπόθεση που αφορά ολόκληρη την Ελασσόνα, την τοπική της οικονομία, την ανάπτυξη, το μέλλον της.

Ζητούμε τη συνεργασία όλων των φορέων της επαρχίας για να στηριχθεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό προτζεκτ που δημιουργήθηκε στην Ελασσόνα. Σχέδιο μας η διασύνδεση της Σχολής με τους ντόπιους παραγωγούς γάλακτος, με τις μεγάλες επιχειρήσεις της επαρχίας, με την Φέτα ΠΟΠ της Ελασσόνας. Στόχος μας, η μετατροπή της Ελασσόνας σε πανελλαδικό κέντρο έρευνας και κατάρτισης, σε σχέση με την κτηνοτροφία και το γάλα.

Επιτέλους, ο "λευκός χρυσός" της χώρας μπορεί και πρέπει να γίνει αιχμή του δόρατος για την ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα.

synpr2    synpr3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Καθιέρωση Εβδομαδιαίας Δράσης κάθε Τρίτη στο ΚΕΠ Υγείας

article thumbnail

Με μεγάλη συμμετοχή και ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε το Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας, στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις της πόλης.

article thumbnail

Με την καθιερωμένη ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους και το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» ανοίγουν φέτος οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 6» που διοργανώνει για 6η συνεχ [ ... ]