ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Share

proedrosameaΣυνάντηση στο Δημαρχείο Ελασσόνας είχε ο δήμαρχος Νίκος Γάτσας με τον μεγαλύτερο φορέα εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) και των οικογενειών τους στην Θεσσαλία με τον Πρόεδρο τον κ. Στέφανο Πάϊκο και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθανάσιο Πατσιούρα.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την βελτίωση της προσβασιμότητας, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να κινούνται αυτόνομα και απρόσκοπτα, όπως όλοι οι πολίτες.

Μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τονίστηκε πως πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προσβασιμότητα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους, θέσεις παρκινγκ με όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες, την ηλεκτρονική προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου, την δημιουργία από πλευράς του δήμου εξειδικευμένων Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας (Κ.Δ.Α.Π.AμεΑ), ώστε τα άτομα με αναπηρία να βγουν απ΄ τον μικρόκοσμο του σπιτιού τους.

Δεσμεύτηκαν τόσο ο Δήμαρχος όσο και η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας να υπάρχει σταθερή και διαρκής συνεργασία, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής για τα άτομα με αναπηρία.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης | 16-17 Μαΐου

article thumbnail

30 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

article thumbnail

ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ NET-METERING

article thumbnail

Συμμετέχουν 340 πολίτες και τα προγράμματα υλοποιούνται σε 14 κοινότητες

article thumbnail

Η Ελασσόνα, πόλος έλξης της χορωδιακής μουσικής