Ν. Γάτσας: Τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων Μικρασιατών - Κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις

Share

mikrasiatesΣτο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής που πραγματοποιήθηκε στην Ελασσόνα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρέστησαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και η αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Φρ. Καρκαβανίδου -Σκρέτα.

Το μνημόσυνο τελέστηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας με πρόεδρο την κ. Ασπ. Χατζηβασίλη-Βαλιώτη. Καφές και κεράσματα προσφέρθηκαν από το σύλλογο στο χώρο του ΚΑΠΗ Ελασσόνας.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Γάτσας δήλωσε: "Τιμούμε τη μνήμη των Ελλήνων της Μικράς Ασίας που εξοντώθηκαν από τουρκικές δυνάμεις κατά τη Μικρασιατική καταστροφή και εκείνων που εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους αφήνοντας πίσω μία ολόκληρη ζωή.

Συγχαίρω τη διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ελασσόνας για την διοργάνωση του μνημοσυνου. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις του Μικρασιατικού Ελληνισμού ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της μεγάλης αυτής εθνικής καταστροφής".

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του «1ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Συγγραφής Διηγήματος, Παραμυθιού και Θεατρικού Κειμένου», αφιερωμένου στη μνήμη του Σπύρου Μπούμπα [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Δήμος προχώρησε σε κατάτμηση έργου με σκοπό τ [ ... ]

article thumbnail

Μια μαγική βραδιά πολιτισμού και συγκίνησης

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2025 11:49
Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς
article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας παρουσιάζει τον Χάρτη Απινιδωτών

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας, διοργανώνει την προβολή της ταινίας «Στου Παπά το Ίσιωμα», το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 19:00,  [ ... ]