Νέο δίκτυο ύδρευσης στο Δρυμό Ελασσόνας κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Share

ydreusidrymosΥπογράφεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Ελασσόνας

Το πράσινο φως για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Δρυμού του Δήμου Ελασσόνας άναψε το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Πιο συγκεκριμένα το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου για τη μεταφορά νερού από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας καθώς τα ύδατα των υφιστάμενων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή έχουν κριθεί ως ακατάλληλα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 245.000 ευρώ και περιλαμβάνει την κατασκευή νέας δεξαμενής, αγωγού μεταφοράς νερού και υποβρύχιο αντλητικό συγκρότημα.

«Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και το Δήμο Ελασσόνας προχωράμε σε ένα σημαντικό έργο για να δώσουμε λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του οικισμού του Δρυμού. Αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι τα έργα νερού είναι έργα ζωής, έργα του μέλλοντος. Ως εκ τούτου δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής. Αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας επιλύοντας οξυμμένα προβλήματα, προβλήματα που έμειναν άλυτα για δεκαετίες, προβλήματα που ταλάνιζαν στην καθημερινότητά πολλών συμπολιτών μας» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό που ανταποκρίθηκε τόσο άμεσα στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η κοινότητα δρυμού με την ύδρευση. Το συγκεκριμένο έργο λύνει ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δρυμού τα τελευταία χρόνια».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του αθλητικού χώρου – γηπέδου μπάσκετ στο Αμούρι προχωρά ο Δήμος Ελασσόνας, με έργο συνολικού προϋπολογισμού 50.415 ευρώ (με ΦΠΑ), τ [ ... ]

article thumbnail

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, η ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το β [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας, διοργανώνοντας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Άθλησης, την εκδήλωση « [ ... ]

article thumbnail

Από σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο απευ [ ... ]

article thumbnail

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά σε νέο έργο στην Κοινότητα Μεσοχωρίου, προϋπολογισμού 149.700,00 € (με ΦΠΑ).