Φυσικό αέριο σε 6 Δημοτικά Κτίρια του Δήμου Ελασσόνας

Share

Με το δίκτυο του φυσικού αερίου θα συνδεθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έξι (6) δημοτικά κτίρια της πόλης της Ελασσόνας με απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, προϋπολογισμού 74.800,00 ευρώ.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Ελασσόνας κ. Διον. Κουρομπίνας ανέφερε: «Η πόλη της Ελασσόνας συνδέθηκε με το δίκτυο του φυσικού αερίου ήδη από το Δεκέμβριο του 2018, αλλά μέχρι σήμερα το μόνο δημοτικό κτίριο που είναι συνδεδεμένο με το φυσικό αέριο είναι το δημαρχείο.

Ο Δήμος Ελασσόνας όφειλε να έχει συνδεθεί ήδη από τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν βαρύτατα πρόστιμα για τη μη σύνδεση.

Μετά από συνεννόηση με τη διεύθυνση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ απενεργοποιήθηκαν όλα τα σχετικά πρόστιμα και εξασφαλίσαμε το ποσό που απαιτείται για τη μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο, έτσι ώστε να συνδεθούν το συντομότερο όλα τα προβλεπόμενα κτίρια.

Η σύνδεση των δημοτικών κτιρίων με το δίκτυο φυσικού αερίου θα συνεισφέρει στον περιορισμό των δαπανών του δήμου, αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει και στη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων προς το περιβάλλον».

Τα κτίρια που θα συνδεθούν μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είναι τα εξής:

1ο Λύκειο Ελασσόνας / 1ος Παιδικός Σταθμός Ελασσόνας / Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελασσόνας / Κτήριο ΚΕΠ και Κέντρου Τουριστικής Προβολής / Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας / 3ο Δημοτικό Σχολείο (Για το 3ο Δημοτικό θα υποβληθεί πρόταση για ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020)

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των Χορωδιακών Συνόλων του Δήμου, για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά. Παλιά και νέα [ ... ]

article thumbnail

Ένα σημαντικό έργο υποδομής που αφορά την εσωτερική οδοποιία της πόλης της Ελασσόνας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης που πρ [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των έξι Παιδικών Σταθμών του δήμου σχολικής περιόδου 2025-2026, την Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου.

article thumbnail

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας ανακοινώνει ότι θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών για το έργο με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου [ ... ]