Ν. Γάτσας: «Δε θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας»

Share

kentroperekpΕπίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου- Ελασσόνας πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τους αντιδημάρχους κ.κ. Δ. Καρανίκα, Δ. Κουρομπίνα, Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα και Ι. Νάνο, εκφράζοντας την ανησυχία τους για το αίτημα των Τοπικών Αρχών του Δήμου Αγιάς, το οποίο υποστηρίχθηκε και από βουλευτή του Νομού Λάρισας, σχετικά με την αποσυγχώνευση του ενιαίου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας.

Αφού συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς του κέντρου, ο δήμαρχος δήλωσε ότι η νέα δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει την υποβάθμιση του ΚΠΕ Κισσάβου-Ελασσόνας, καθώς η αποσυγχώνευση του ενιαίου ΚΠΕ θα οδηγήσει ευθέως σε ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού στα δύο κέντρα και σε απομείωση των δυνατοτήτων ανάπτυξης προγραμμάτων δράσης. «Όσοι ζητούν το «σπάσιμο» ήδη επιτυχημένων δομών, βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Σε μία εποχή δημοσιονομικής συρρίκνωσης, το ζητούμενο είναι να ιδρύουμε νέες δομές και όχι να διασπούμε τις υπάρχουσες», σημείωσε ο κ. Γάτσας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο δήμαρχος Ελασσόνας απέστειλε στην αρμόδια Υπουργό κ. Ν. Κεραμέως την παρακάτω επιστολή:

ΘΕΜΑ: Διατήρηση Λειτουργίας του Ενιαίου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου - Ελασσόνας

Κυρία Υπουργέ,

Ανησυχία έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το αίτημα των Τοπικών Αρχών του Δήμου Αγιάς, το οποίο υποστηρίχθηκε και από κατάθεση επερώτησης βουλευτή του Νομού Λάρισας, αναφορικά με την αποσυγχώνευση του ενιαίου Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας.

Σας γνωρίζουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας εγκαινιάστηκε το 2009 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σήμερα λειτουργεί ως ενιαίο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, στελεχώνεται με τέσσερις (4) εκπαιδευτικούς σε σύνολο πέντε (5) οργανικών θέσεων και λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο με μηδενική χρηματοδότηση από το Υπουργείο (πέραν της κάλυψης της μισθοδοτικής δαπάνης).

Ο Δήμος Ελασσόνας όλο αυτό το διάστημα, στηρίζει αφειδώς το ΚΠΕ, παρέχοντας στέγη, εποπτικά μέσα, υπηρεσίες καθαριότητας και συντήρησης και έχει θέσει στη διάθεση του μια αίθουσα θεάτρου 420 θέσεων, η οποία έχει εξοπλιστεί με υπερσύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό και λειτουργεί ως Ψηφιακό Μουσείο Ολύμπου, με προβολή εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή 3D.

Κατά τα έτη λειτουργίας του έχει υλοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στην ευρύτερη περιοχή Ελασσόνας, Ολύμπου και Κισσάβου, ενώ παρουσιάζει αξιοσημείωτη επισκεψιμότητα που κατά το σχολικό έτος 2017-2018 ανήλθε στα 8.000 άτομα, περισσότερη από κάθε άλλο ΚΠΕ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τη διατήρηση λειτουργίας ως ενιαίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, φροντίζοντας παράλληλα για την πλήρη στελέχωσή του και την αύξηση των χρηματοδοτικών του πόρων, διότι πρόκειται για ένα ΚΠΕ πρότυπο λειτουργίας, με επίκεντρο των εκπαιδευτικών του δράσεων τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Με το Δήμαρχο Ελασσόνας συναντήθηκε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματoς Αλλαγής κ. Κ. Σκανδαλίδης κατά την επίσκεψή του στην Ελασσόνα στο πλαίσιο της εκδήλ [ ... ]

article thumbnail

Ν. Γάτσας «Η σφαγή στο Δομένικο είναι μελανό σημείο της ιστορίας» Τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα επισκέφτηκε χθες 16/02/2020 στο δημαρχείο Ελασσόνας ο αναπληρωτής πρ [ ... ]

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020 11:22
1ο Συνέδριο Ιστορίας για την Ελασσόνα
article thumbnail

Η Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, ο Δήμος Ελασσόνας και ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας σας καλούνε να συμμετάσχετε στο 1ο Συνέδριο Ιστορίας για την Ελασσόνα και  [ ... ]

article thumbnail

Συσκευή συλλογής ατμοσφαιρικών δεδομένων τοποθετήθηκε πρόσφατα στο κέντρο της Ελασσόνας με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου κ. Δ. Κουρομπίνα.

article thumbnail

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα της άρδευσης όρισε ως νέο αντιδήμαρχο Ελασσόνας τον κ . Κίμω [ ... ]

Εκδηλώσεις - γεγονότα

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
Αποκριά όπως παλιά!!!
article thumbnail

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
Αποκριάτικο παιδικό πάρτυ Μασκέ
article thumbnail

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού στα πλαίσια των Αποκριάτικων εκδηλώσεων σας καλούν να συμμε [ ... ]

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020
Καυκάκεια 2020
article thumbnail

 

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020
Ημερίδα για τους ξηρούς καρπούς
article thumbnail