Καταστροφές από το χαλάζι στο Δήμο Ελασσόνας

Share

DSC03196 800 x 600Μεγάλης έκτασης καταστροφές προκάλεσε το χαλάζι που έπληξε την περιοχή της Ελασσόνας το περασμένο Σάββατο.

Η έντονη χαλαζόπτωση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες και ποιμνιοστάσια του Δήμου Ελασσόνας σε μια έκταση που αρχικά εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5.000 στρέμματα.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου Ελασσόνας αποτελούμενο από τον Δήμαρχο Ελασσόνας, κ. Γιώργο Πασχόπουλο τους αντιδημάρχους κυρίους Γιώργο Παπαδόπουλο και Γιάννη Τσούτσο, καθώς και το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές παρουσία κλιμακίου του ΕΛΓΑ, αλλά και κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελούμενο από τον Διευθυντή της Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Δημ. Κουλουκτσή και τον Τμηματάρχη Κτηνοτροφίας, κ. Παν. Καλφούτζο.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε συγκεκριμένα τις περιοχές Παλαιοκάστρου, Συκιάς, Πραιτωρίου και Μεσοχωρίου, ενώ αύριο θα ακολουθήσουν επιτόπιες αυτοψίες και σε άλλες περιοχές, όπως είναι η Μαγούλα, ο Ευαγγελισμός και τα Αμπέλια. Στις προαναφερθείσες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας καταστράφηκαν καλλιέργειες καπνού, αμπελιών, καλαμποκιού, ελιών και οπωροφόρων.

Μεγάλες ζημιές υπέστησαν και πάνω από 30 ποιμνιοστάσια, καθώς ξηλώθηκαν στέγες και καταστράφηκαν ζωοτροφές.

«Χαρακτηριστικό της έντασης του φαινομένου είναι ότι στέγες παρασύρθηκαν έως και 500 μέτρα μακριά, ενώ από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα», δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας.

Από αύριο αρχίζει η πλήρης και ακριβής καταγραφή των ζημιών και η υποβολή αιτήσεων των πληγέντων από συνεργεία του Δήμου Ελασσόνας που θα βρεθούν στις περιοχές και θα διαβιβάσουν τα στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Γραφείο Τύπου

DSC03180 800 x 600DSC03218 800 x 600DSC03225 800 x 600DSC03244 800 x 600DSC03246 800 x 600

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Στην αποκατάσταση και αναβάθμιση του αθλητικού χώρου – γηπέδου μπάσκετ στο Αμούρι προχωρά ο Δήμος Ελασσόνας, με έργο συνολικού προϋπολογισμού 50.415 ευρώ (με ΦΠΑ), τ [ ... ]

article thumbnail

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, η ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το β [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα υγείας, διοργανώνοντας, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Άθλησης, την εκδήλωση « [ ... ]

article thumbnail

Από σήμερα Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2026 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο – Βεστιάριο του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο απευ [ ... ]

article thumbnail

Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά σε νέο έργο στην Κοινότητα Μεσοχωρίου, προϋπολογισμού 149.700,00 € (με ΦΠΑ).