Απάντηση Ν. Γάτσα στην παράταξη Ευαγγέλου για την Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού

Share

gatsasΣτην τοποθέτηση της παράταξης «Αλλάζουμε» του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου για τη 2η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού απάντησε με τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς την περασμένη Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.

Ο κ. Γάτσας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε είναι δραματική, ότι η παράταξη Ευαγγέλου πρότεινε στο τελευταίο Δ.Σ. την αποπληρωμή οφειλής του Δήμου προς τη ΔΕΥΑ, καταψηφίζοντας πιστώσεις που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πολιτών και τον προγραμματισμό του Δήμου σε υπηρεσίες της καθημερινότητας.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

«Ξέχασε μάλλον η παράταξη του κ. Ευαγγέλου τη συνεδρίαση της έγκρισης του προϋπολογισμού 2020, όπου εκθέσαμε την δραματική οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε το Σεπτέμβριο του 2019. Και ενώ από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να εξορθολογήσουμε τις ανεξέλεγκτες μέχρι τότε δαπάνες σε όλα τα επίπεδα, ο κ. Ευαγγέλου μας κατηγορεί ότι προωθούμε εργασίες, παραγγελίες αγαθών και αναθέσεις υπηρεσιών που δεν χρειάζεται ο Δήμος.

Απεναντίας η παράταξη Ευαγγέλου θεωρεί ότι πρέπει να διαθέσουμε το ποσό των 100.000,00 € στη ΔΕΥΑΕΛ για αποπληρωμή λογαριασμών νερού (!). Προς ενημέρωση των συμπολιτών μας, σε βάρος του Δήμου Ελασσόνας έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής για το ποσό των 450.000,00 €, η οποία τελεσιδίκησε και μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί το ποσό αυτό στη ΔΕΥΑΕΛ για οφειλές του Δήμου προς τη Δημοτική Επιχείρηση. Η λύση αυτή δόθηκε από τη νέα διοίκηση του Δήμου, προκειμένου να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τη ΔΕΥΑΕΛ που είχαν συσσωρευτεί εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρόταση της παράταξης Ευαγγέλου προς το Δ.Σ. παραβλέπει σκοπίμως ότι ο Δήμος δεν μπορεί να καταβάλει επιπλέον ποσό στην επιχείρηση, γιατί πρόκειται να συμψηφίσει την οφειλή του προς τη ΔΕΥΑΕΛ με οφειλές της ΔΕΥΑΕΛ από κατάπτωση εγγυήσεων δανείων.

Καταψηφίζει επομένως την πρόταση του Δημάρχου για νέες πιστώσεις σε υπηρεσίες ίδρυσης καταφυγίου αδέσποτων ζώων, υπηρεσίες προετοιμασίας προτάσεων για δασική – αγροτική οδοποιία, υπηρεσίες διαχειριστικού σχεδίου άρδευσης, επισκευές μεταφορικών μέσων, συντηρήσεις κτιρίων, υπηρεσίες απεντόμωσης και απολύμανσης, προμήθεια πυροσβεστήρων, ηλεκτρολογικού υλικού (λαμπτήρες) και αδρανών υλικών (αμμοχάλικο). Αυτά η αντιπολίτευση του κ. Ευαγγέλου δεν τα εγκρίνει και πρότεινε αντ΄αυτών να πληρώσουμε τους λογαριασμούς νερού του Δήμου στη ΔΕΥΑΕΛ, ενώ πρέπει να τους συμψηφίσουμε.

Δεν έχουμε καμία αντίρρηση οι παρατάξεις να καταθέτουν εναλλακτικές προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αρκεί να είναι συντεταγμένες με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Στην εγκατάλειψη στην οποία είχε οδηγήσει το Δήμο η προηγούμενη διοίκηση απαντάμε με εξοικονόμηση, οργάνωση και αξιοποίηση όλων των τοπικών δυνάμεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και όχι για την εξυπηρέτηση λίγων και αρεστών».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Οι «Ημέρες Περιβάλλοντος» έρχονται και φέτος στην Ελασσόνα με δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον, τη βιώσιμη κινητικότητα και τον πολιτισμό. Την Πέμπτη 18 Ιουνίου [ ... ]

article thumbnail

Με τον πιο δημιουργικό, χαρούμενο και διασκεδαστικό τρόπο αποχαιρετούν τη φετινή σχολική χρονιά οι μικροί φιλοξενούμενοι μαθητές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου  [ ... ]

article thumbnail

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, με αφορμή τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μαγούλας Θεμιστοκλή Φάκα, συνήλθε σήμερα εκτάκτως σε συνεδρίασ [ ... ]

article thumbnail

Στο πάνελ με θέμα «Βιολογική Γεωργία και Κυκλική Οικονομία», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ATTICA GREEN EXPO 2026, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχο [ ... ]

article thumbnail

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το 4ο Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp του Δήμου Ελασσόνας έως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026.