Επιφυλακή τέλος στο δάσος της Τσαριτσάνης - Ευχαριστήριο Δήμαρχου

Share

gatsasnikolaos

Αποχώρησαν σήμερα, μετά από τρεις ημέρες επιφυλακής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις από το δάσος της Τσαριτσάνης, όπου παρέμειναν για να διασφαλίσουν την αποτροπή τυχόν αναζωπυρώσεων και τον έλεγχο μικρών εστιών φωτιάς.

"Η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς ξεκίνησε το Σάββατο το μεσημέρι και κρίνεται απολύτως επιτυχημένη", δήλωσε ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας. "Η πυρκαγιά επεκτάθηκε από τα όρια του οικισμού σε μία δύσβατη περιοχή με χαράδρα και κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και ένα σημαντικό τμήμα του δάσους. Περισώθηκε όμως ο μεγαλύτερος αριθμός των υγιών δέντρων.

Για τη μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων τόσο με εναέριες δυνάμεις, όσο και με πεζοπόρα τμήματα καθώς και με μηχανοκίνητα μέσα, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη της δημοτικής αρχής, για την αποφυγή μεγαλύτερης καταστροφής και τυχόν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Πολύ σπουδαία η συμβολή των εθελοντών κατοίκων της Τσαριτσάνης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή έδωσαν το παρών με πρόχειρο εξοπλισμό, όπως σκαπτικά μέσα, λάστιχα κτλ. για να αποτρέψουν τις φλόγες από τα όρια του οικισμού.

Ειδικές ευχαριστίες για τις συντονισμένες ενέργειες τόσο από αέρος όσο και από ξηράς, στους κ.κ. Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Θεσσαλίας Νικόλαο Μπάλση, Διοικητή Π.Υ. Ν. Λαρίσης Ζήση Μπρούζα, Διοικητή Π.Υ Ελασσόνας Δημήτριο Τζιβή, Υποδιοικητή Π.Υ. Ελασσόνας Ιωάννη Πάσχο, στον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλειο Καραλή και τη διευθύντρια δασών Θεσσαλίας Ζωή Φτίκα".

Ο δήμος Ελασσόνας διέθεσε στην επιχείρηση μηχανήματα έργου και υδροφόρες με το προσωπικό του Δήμου και της ΔΕΥΑ Ελασσόνας.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ 5 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΓΑΛΑ, ΚΡΕΑΣ, ΚΡΑΣΙ, ΜΕΛΙ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ)»

article thumbnail

Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Δήμο Ελασσόνας, ένα έργο προϋπολογισμού 134.600,00 ευρώ και αφορά σε ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετ [ ... ]

article thumbnail

Καθαρισμός οικοπεδικών εκτάσεων και λοιπών ακάλυπτων χώρων

article thumbnail

Με εκπροσώπους των γονέων μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ελασσόνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να συζητήσου [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, τιμά τους ήρωες και τους πολεμιστές της επανάστασης με δοξολογία στο Μητροπο [ ... ]