Για πρώτη φορά θεατρική παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο Πυθίου «ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Share

parastpythio1

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας με το Θεσσαλικό Θέατρο, παρουσιάζουν στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου Ελασσόνας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:30 μ.μ., τη θεατρική παράσταση «ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία και δραματουργία Κυριακής Σπανού.

Η παράσταση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για το άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας, επιχειρεί κάτι τολμηρό, ριψοκίνδυνο και πρωτοπόρο: να διαπραγματευτεί τη σχέση της σύγχρονης ζωής με την Ελληνική αρχαιότητα με αφετηρία την έννοια της Απόκρυψης. Διαπραγματεύεται το ερώτημα «τι θα σώζαμε σήμερα σε περίοδο κινδύνου», έμπνευση για το οποίο στάθηκε η επιχείρηση Απόκρυψης των αρχαιοτήτων όλων των Μουσείων της χώρας το 1940 και αποτελεί ένας ανοίκειο συνδυασμό ντοκουμέντου, χιούμορ, λαϊκής κουλτούρας, επιστημονικής φαντασίας μέσα στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. Πρόκειται για μια τολμηρή και ερευνητική καλλιτεχνική παρέμβαση, στην ανίχνευση της δικής μας σχέσης με τον πολιτισμό του τόπου μας.

Δωρεάν μεταφορά και ξενάγηση στο Πύθιο

Με αφορμή την παράσταση η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο και ξενάγηση των θεατών στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου, πριν την διεξαγωγή αυτής. Ως αφετηρία για τη μετάβαση στο Πύθιο έχει οριστεί το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 18:30 και η Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, στις 19:00. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων μεταφοράς είναι απαραίτητη η έγκυρη κράτηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις: Λάρισα 2413508242 (08:00 – 20:00) και για την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας 24930 25440 ή 6945591722.

Προπώληση - κρατήσεις θέσεων για την παράσταση στα γραφεία του θεάτρου Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – 2410621209 ( Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 13:30). Γενική είσοδος 7 ευρώ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Θεατρικό έργο Ανδρέας Φλουράκης

Σκηνοθεσία - Δραματουργία Κυριακή Σπανού

Βοηθός Σκηνοθέτη Μαρία Παπουτσή

Σκηνικά Άση Δημητρολοπούλου

Κοστούμια Ολυμπία Σιδερίδου

Κίνηση Αναστασία Μπρουζιώτη

Πρωτότυπη μουσική Δεσποινίς Τρίχρωμη

Σχεδιαστής φωτισμών Γιώργος Τέλλος

Βοηθός σχεδιαστή φωτισμών Φωτεινή Ματζόγλου

Υπεύθυνος Παραγωγής Νίκος Γεωργάκης

Κατασκευή σκηνικού Χρήστος Καράκης, Νίκος Ανδριανόπουλος Φρέντυ Γκίζας, Αχιλλέας Τζάνακας

Επιμέλεια φωτισμού Μάκης Παπατριανταφύλλου, Γιώργος Γκόλαντας

Επιμέλεια ήχου Γρηγόρης Καραφέρης

Κατασκευή κοστουμιών Νικολέττα Καΐση

Ηχογράφηση μίξη Γιώτης Παρασκευαΐδης - Studio Aux

Φωτογραφίες παράστασης Γιάννης Χατζηαντωνίου

Αφίσα Μουτζούρα

Υπεύθυνος κινητής μονάδας Γιώργος Σδράνης

Βίντεο/trailer Life of film Productions

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

parastpythio2   parastpythio3

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Στον αναβαθμισμένο χώρο του κοινοτικού καταστήματος Τσαριτσάνης βρέθηκε πρόσφατα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να διαπιστώσει την ολοκλήρωση τω [ ... ]

article thumbnail

Με το Δήμαρχο Ελασσόνας συναντήθηκε στην Ελασσόνα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» κ. Παύλος Γερουλάνος κατά τ [ ... ]

article thumbnail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΕΝΟΛ ΑΕ

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 07:30
Διακοπή υδροδότησης στην Ελασσόνα
article thumbnail

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας ενημερώνει τους κατοίκους στην πόλη της Ελασσόνας ότι επί της οδού Οικονόμου ( από το Δασαρχείου Ελασσόνας μέχρι την Βιβλιοθήκη Ελασσόνας) και  [ ... ]

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 07:54
Χωρίς νερό η περιοχή «Βαρόσι» στην Ελασσόνα
article thumbnail