Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Ελασσόνας η σύμβαση για το δρόμο της Μαμαλής

Share

mamali

Τη σύμβαση για τη διαμόρφωση και πλήρη ασφαλτόστρωση του δρόμου Βερδικούσια – Μαμαλή υπέγραψε την περασμένη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΑΔΑΜΟΥ ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΑΤΕΒΕ» κ. Βάϊο Αδάμου.

Το έργο της ασφαλτόστρωσης έχει τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Δ.Ε. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ» και η συμβατική αμοιβή ανέρχεται μετά από δημοπρασία στο ποσό των 433.915,52 €.

Η μελέτη, η οποία συντάχθηκε από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Αρδευτικών Δικτύων και Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου Ελασσόνας, αφορά σε εργασίες βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης υφιστάμενου δρόμου της Κοινότητας Βερδικούσιας, από την θέση «Γουμαρόβρυση» μέχρι την θέση «Ντουμ Σέλωμα»/«Μαμαλί», μήκους 3.540,00 μ. περίπου και θα χρηματοδοτηθεί από το Π.Δ.Ε του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η βελτίωση του συγκεκριμένου χωματόδρομου, ο οποίος είναι κατεστραμμένος μετά από έντονες βροχοπτώσεις και ελλιπή συντήρηση, θα βοηθήσει τόσο τους κτηνοτρόφους της περιοχής όσο και τους επισκέπτες, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, εργασίες τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτόστρωσης και σήμανσης-ασφάλειας του υφιστάμενου δρόμου.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Η ασφαλτόστρωση του δρόμου Βερδικούσια - Μαμαλή θα προσφέρει μία σημαντική διευκόλυνση στους κτηνοτρόφους της περιοχής, αλλά κυρίως θα προσφέρει στην ανάδειξη της Μαμαλής, καθώς είναι ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς. Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα επισκέπτονται το πανέμορφο αυτό δάσος της Βερδικούσιας. Η αναβάθμιση του δρόμου σε άσφαλτο, τα τεχνικά έργα και η σήμανση δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για τις μετακινήσεις όλες τις εποχές του χρόνου, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν πλέον να απολαύσουν περισσότερο χρόνο στην εξοχή. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της κοινότητας Βερδικούσιας κ. Κ. Τσέτσιλα για το σταθερό ενδιαφέρον του για το έργο και τη Διευθύντρια Αγροτικής Οδοποιίας του Δήμου κ. Αθ. Κλεισιάρη που σε σύντομο χρόνο ολοκλήρωσε τη δύσκολη αυτή μελέτη».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

article thumbnail

Επιστολή στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι  [ ... ]

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 05:16
Στην Ελασσόνα αύριο Τετάρτη Rapid Tests
article thumbnail

Στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία [ ... ]

article thumbnail

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ

article thumbnail

Σε χωριά της Ποταμιάς θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 13 Απριλίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, για δειγματοληπτικ [ ... ]