Δήμος Ελασσόνας: Προετοιμασία για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Share

sisk200xronia

Σύσκεψη με θέμα τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ελασσόνας με τη συμμετοχή του δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθ. Ζιώγα, της αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Φρ. Καρκαβανίδου – Σκρέτα και των ειδικών συμβούλων – συνεργατών κ.κ. Ευ. Ράπτου, Ευ. Τσακνάκη και Θ. Λιόλιου.

Ο κ. Γάτσας, αφού τόνισε την σπουδαιότητα του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συντονίσουν τις συναντήσεις και τις συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους πολίτες και εκπροσώπους φορέων, προκειμένου να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό.

Ο κ. Ζιώγας τόνισε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα δράσεων οφείλει να περιλαμβάνει το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων, προκειμένου να συμμετάσχουν στον εορτασμό όλοι οι πολίτες του δήμου, σημειώνοντας ότι ορισμένες δράσεις μπορούν να παρουσιαστούν διαδοχικά στις έδρες των πρώην δήμων.

Η κ. Καρκαβανίδου δήλωσε ότι η αντιδημαρχία πολιτισμού θα αναλάβει το συντονισμό των πολιτιστικών φορέων ανά δημοτική ενότητα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν συνεργασίες και το αποτέλεσμα να είναι αντάξιο της επετείου.

Οι άμισθοι ειδικοί σύμβουλοι – συνεργάτες του δημάρχου τοποθετήθηκαν ως προς τα οργανωτικά θέματα και κατέθεσαν έναν προσχέδιο δράσεων, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με προτεινόμενες δράσεις από συλλόγους, φορείς και πολίτες.

Δεδομένων των ειδικών συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία, το πρόγραμμα δράσεων θα συζητηθεί αναλυτικά με τους φορείς και πολίτες σε ειδικές τηλεδιασκέψεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα και στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Ν. ΓΑΤΣΑΣ: «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ»

article thumbnail

Με τον προϊστάμενο του παραρτήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας κ. Μιχ. Λιόντο επικοινώνησε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, προκειμένου να ενημερωθεί  [ ... ]

article thumbnail

Στη δημοτική ενότητα Ολύμπου του Δήμου Ελασσόνας συνεχίστηκαν την περασμένη εβδομάδα οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος Βορείου  [ ... ]

article thumbnail

Χωρίς την παρουσία των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου 2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η κοπή της Βασιλόπιτας των εργ [ ... ]