«Στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Βερδικούσιας ο Δήμαρχος Ελασσόνας»

Share

gatsasgymverd

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ Βερδικούσιας επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Νεολαίας κ. Κ. Δήμκο και τον σύμβουλο της κοινότητας Βερδικούσιας κ. Ευθ. Κατίνα, προκειμένου να συζητήσουν με τον διευθυντή του σχολείου, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αδυναμία ορισμένων μαθητών να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του σχολείου διαδικτυακά.

Τα περισσότερα προβλήματα σύνδεσης των μαθητών με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας συναντώνται σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Βερδικούσιας που δεν έχουν επαρκή κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και δεν υπάρχει δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας, για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εξ αποστάσεως.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικ. Παναγιώτου ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι στο σχολείο φοιτούν συνολικά 53 μαθητές, εκ των οποίων οι 6 μαθητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα σύνδεσης.

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας, αφού ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας για τα προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο σχολείο της Βερδικούσιας, πρότεινε να διαμορφώσει ο δήμος έναν χώρο σε δημοτικό κτίριο, έτσι ώστε να παρέχεται η τεχνική υποστήριξη στους 6 μαθητές. Ωστόσο, η λύση αυτή συναντά την αδυναμία των γονέων να μετακινούν οι ίδιοι τα παιδιά τους, λόγω των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, και την αναστολή των μετακινήσεων των μαθητών με ειδικά δρομολόγια.

Ο κ. Γάτσας δήλωσε: «Είμαστε σε επαφή με τον διευθυντή του σχολείου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και αναζητούμε την καλύτερη δυνατή λύση για να συνεχίσουν οι μαθητές απερίσπαστοι τα μαθήματά τους».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

article thumbnail

Επιστολή στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι  [ ... ]

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 05:16
Στην Ελασσόνα αύριο Τετάρτη Rapid Tests
article thumbnail

Στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία [ ... ]

article thumbnail

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ

article thumbnail

Σε χωριά της Ποταμιάς θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 13 Απριλίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, για δειγματοληπτικ [ ... ]