Στήριξη στις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Ελασσόνας

Share

teva11

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των ευάλωτων ομάδων υλοποίησε το 2020 ο Δήμος Ελασσόνας για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής σε μία περίοδο οικονομικής ανασφάλειας και υγειονομικών περιορισμών.

Πολίτες που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα βρήκαν τη στήριξη και τη συμπαράσταση από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ελασσόνας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα και ευαισθησία στις ανάγκες και τις προκλήσεις των καιρών.

Μετά την ανασύσταση του δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και τη συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας κατάφερε να προσφέρει βοήθεια σε έναν σημαντικό αριθμό δημοτών που χρειάζονταν άμεσα υποστήριξη, υλοποιώντας παράλληλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα διανομής τροφίμων σε εκατοντάδες δικαιούχους.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας, με την πολύτιμη στήριξη των υπαλλήλων, υλοποίησε σε καθημερινή βάση προγράμματα κοινωνικής φροντίδας, εξυπηρέτησης κατ' οίκον και διανομής γευμάτων σε πολίτες που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με την ανεργία και την κατάρρευση των εισοδημάτων τους, ενώ παράλληλα σχεδίασε και προκήρυξε το πρώτο πρόγραμμα παροχής οικονομικών βοηθημάτων σε 26 άπορες οικογένειες.

Το πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας του Δήμου Ελασσόνας, το οποίο υλοποιεί ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και διανέμει προϊόντα σε 503 δικαιούχους από όλες τις κοινότητες του δήμου.

Στη διανομή των προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και ενημερώθηκε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Φρόσω Καρκαβανίδου-Σκρέτα για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος.

Σε δήλωσή του ο κ. Γάτσας τόνισε: «Αποτελεί για μας προτεραιότητα η στήριξη των ομάδων που έχουν περισσότερη ανάγκη. Κάθε δημότης πρέπει να λαμβάνει τη βοήθεια που χρειάζεται από το δήμο και την πολιτεία για να ζει αξιοπρεπώς, επομένως είναι καθημερινός ο αγώνας μας να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση σε όλους τους δημότες. Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των υπαλλήλων, των τοπικών κοινοτήτων, των συλλογικών φορέων, των τοπικών επιχειρήσεων και των εθελοντών συμπολιτών μας, για να στήσουμε ένα σταθερό και αποτελεσματικό υποστηρικτικό δίκτυο. Όποιος και όποια μπορεί να προσφέρει σ' αυτό τον κοινό στόχο, τους καλώ να επικοινωνήσουν με τις υπηρεσίες μας και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

teba2   teba3

teba5  teba7

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής για το 4ο Καλοκαιρινό Αθλητικό Camp του Δήμου Ελασσόνας έως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026.

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προσκαλεί τους μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων της περιοχής μας να γνω [ ... ]

article thumbnail

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον, τη δημιουργία, τον πολιτισμό και τη συμμετοχή έρχονται στον Δήμο Ελασσόνας. Οι «Ημέρες Περιβάλλοντος 7» επιστρέφουν δυνα [ ... ]

article thumbnail

Ο Δήμος Ελασσόνας και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει τους δημότες ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές, ισχύει και φέτος η υποχρέω [ ... ]

article thumbnail

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Ιουνίου