Σε πλήρη ετοιμότητα ο δήμος για το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων

Share

sxoleia110120

Διενέργεια rapid tests σε εκπαιδευτικούς

Σύσκεψη για την ετοιμότητα των σχολείων της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, είχε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν.Γάτσας με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου κ. Εύη Θεοδωράκη.

Ο δήμαρχος ζήτησε και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σχολείων. Η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Θεοδωράκη ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή και διαρκής επικοινωνία με όλους τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και ήδη από την αρχή της εβδομάδας γίνονται σχολαστικοί καθαρισμοί τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων. Επιπλέον θα διανεμηθούν εκ νέου μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και αντισηπτικά. Παράλληλα για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά Γυμνάσια και Λύκεια, όπου κρίνεται απαραίτητο το προσωπικό καθαριότητας αυτών των σχολείων θα υποστηρίζει την καθαριότητα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Ο κ. Γάτσας για την επαναλειτουργία των σχολείων δήλωσε: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Η πρόληψη για τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού είναι μέλημα μας και όλες οι υπηρεσίες του δήμου καταβάλουν τα μέγιστα. Είναι πολύ σημαντικό πως σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, έχει δρομολογηθεί η διενέργεια Rapid Tests για όλους τους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν αλλά και για το προσωπικό (γραμματειακή υποστήριξη, καθαριότητα, κ.α.) των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας ( 1ης Μεραρχίας ) από τις 10:00 πμ. έως τις 16:00 μ.μ., ούτως ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και τους γονείς των μαθητών. Τηρώντας όλοι τα μέτρα ατομικής προστασίας, είμαι σίγουρος πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και η επαναλειτουργία των σχολείων θα φέρει χαρά για τους μικρούς μαθητές».

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

article thumbnail

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

article thumbnail

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

article thumbnail

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ | 27 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2021

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 11:03
Έκτακτο Δελτίο Κακοκαιρίας EMY
article thumbnail

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ