Άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών Τεράστιες οι ζημιές λόγω παγετού σε όλες τις καλλιέργειες

Share

pagetos01

Με επιστολή του προς τον διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας ζητάει την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των παραγωγών από τον ισχυρό παγετό που προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες του Δήμου Ελασσόνας, κατά την επέλαση του μετεωρολογικού φαινομένου «ΜΗΔΕΙΑ».

Η επιστολή του Δημάρχου στον Διοικητή του ΕΛΓΑ έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ και άμεση αποζημίωση παραγωγών από την επέλαση του μετεωρολογικού φαινομένου «ΜΗΔΕΙΑ»

Κύριε Διοικητά,

Η επέλαση της «ΜΗΔΕΙΑΣ» και ο ισχυρός παγετός που τη συνόδευσε προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε όλες τις καλλιέργειες του Δήμου Ελασσόνας και κυρίως στις δεντροκαλλιέργειες.

Οι παραγωγοί βρίσκονται πλέον σε απόγνωση δεδομένου ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παρουσιάζεται παγετός τη συγκεκριμένη περίοδο.

Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου είναι πεπαλαιωμένος, δυσκίνητος και καλύπτει περιπτώσεις ζημιών κατά την περίοδο της παραγωγής. Ειδικά όμως στις δεντροκαλλιέργειες η επέλαση ενός παγετού πριν το στάδιο της ανθοφορίας προκαλεί δραματική μείωση των παραγόμενων προϊόντων.

Για το λόγο αυτό κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη επανεξέτασης και αλλαγής του Κανονισμού αποζημιώσεων της φυτικής παραγωγής του ΕΛΓΑ και την δημιουργία ενός προγράμματος άμεσης καταγραφής των ζημιών και αποζημιώσεων των παραγωγών του Δήμου Ελασσόνας ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Με τιμή

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΑΤΣΑΣ

pagetos02

Δημοτικά Νέα

article thumbnail

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

article thumbnail

Επιστολή στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, ζητώντας να πραγματοποιηθούν αυτοψίες και έλεγχοι  [ ... ]

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 05:16
Στην Ελασσόνα αύριο Τετάρτη Rapid Tests
article thumbnail

Στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 14 Απριλίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00μ.μ, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία [ ... ]

article thumbnail

ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΓΑΤΣΑΣ

article thumbnail

Σε χωριά της Ποταμιάς θα βρίσκονται αύριο Τρίτη 13 Απριλίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Ελασσόνας, για δειγματοληπτικ [ ... ]